Τελευταία Νέα
Οικονομία

Macron (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η Ευρώπη πρέπει να έχει κοινό προϋπολογισμό για να χρηματοδοτεί επενδύσεις

Macron (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η Ευρώπη πρέπει να έχει κοινό προϋπολογισμό για να χρηματοδοτεί επενδύσεις
Η Γερμανία τάσσεται παραδοσιακά απέναντι σε οποιαδήποτε πρόταση για συμμετοχή στην έκδοση κοινού χρέους
Ηγετική θέση στην Ευρωζώνη επιχειρεί να κερδίσει η Γαλλία η οποία φαίνεται έτοιμη να συγκρουστεί με τη Γερμανία στο θέμα του κοινού Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Emmanuel Macron, τόνισε ότι «η Ευρωζώνη πρέπει να έχει πλέον ένα κοινό προϋπολογισμό ο οποίος θα χρηματοδοτείται από την κοινή έκδοση χρέους ενώ τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μεταγενέστερο χρόνο».
Όπως υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός στα πλαίσια οικονομικού Forum που διεξάγεται στο Κόμο της Ιταλία, «η Γαλλία θέλει η Ευρωζώνη μέσω του κοινού προϋπολογισμού να πραγματοποιήσει επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη».
Οι απόψεις αυτές του γάλλου υπουργού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές της Γερμανίας καθώς ο αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel εξέφρασε την αμφιβολία του για την απόδοση μιας τέτοιας κίνησης ζητώντας από το Παρίσι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή του την πρόταση.
Η Γερμανία πάντως έχει ταχθεί παραδοσιακά απέναντι σε οποιαδήποτε πρόταση για συμμετοχή στην έκδοση χρέους λέγοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτροχιασμό του προϋπολογισμού στις αδύναμες χώρες.
Η Γαλλία ωστόσο επιμένει λέγοντας ότι θα πρέπει οι Βρυξέλλες να δώσουν σε έναν ευρωπαίο επίτροπο χαρτοφυλάκιο ώστε να υπάρξει πολιτική οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις 19 χώρες του κοινού νομίσματος.
«Για μένα το πρώτο βήμα της ευρωζώνης θα έπρεπε να είναι η συγκέντρωση χρημάτων με κοινή ευθύνη» τόνισε ο E. Macron υπογραμμίζοντας ότι «η χρησιμοποίηση των χρημάτων των ευρωπαίων πολιτών από φόρους θα πρέπει να είναι η έσχατη επιλογή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης