Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ηχηρό το μήνυμα της Γερμανίας: Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

Ηχηρό το μήνυμα της Γερμανίας: Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα
Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει αυστηρά το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ
Ένα ηχηρό μήνυμα απέστειλε η γερμανική κυβέρνηση στην Ελλάδα, τρεις μόλις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, ο Martin Jaeger, εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση και α προκύψει από τις εκλογές, θα πρέπει να εφαρμόσει το συμπεφωνημένο πρόγραμμα».
Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που προβλέπει το νέο πρόγραμμα διάσωσης, παρά την προεκλογική εκστρατεία.
Ερωτηθείς σχετικά υπέθεσε ότι λόγω των εξελίξεων στη χώρα οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν αργά, ωστόσο υπογράμμισε την αδήριτη ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος.
«Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά», ξεκαθάρισε, χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση».
Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.
Συγκεκριμένα, σχολίασε πως αν και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα μπορεί να δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, εντούτοις «εμείς δεν το βλέπουμε έτσι».
Τέλος, ο Jaeger απέφυγε να αποκαλύψει τις προτιμήσεις του Βερολίνου για τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, προχωρώντας μόνο στην παραδοχή ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον γρήγορο σχηματισμό μιας νέας και αποτελεσματικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης