Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Να αλλάξουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών - Oλοκλήρωση των διαβουλεύσεων για το χρέος εντός του 2015

Dijsselbloem: Να αλλάξουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών - Oλοκλήρωση των διαβουλεύσεων για το χρέος εντός του 2015
Η αποπληρωμή και οι τόκοι του χρέους δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ
Την ανάγκη να αλλάξουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών προκρίνει μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του σε ολλανδική εφημερίδα, "οι διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις".
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και τις ενστάσεις του Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Dijsselbloem τονίζει ότι πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να γίνει βήμα προς βήμα".
"Προσπαθούμε πρώτα να δώσουμε περιεχόμενο στην έννοια βιωσιμότητα", αναφέρει.
Σε αυτό το σημείο έχει επιτευχθεί συμφωνία.
Η αποπληρωμή και οι τόκοι του χρέους δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ.
Κάτι τέτοιο ήδη προβλέπεται από το καταστατικό του ΔΝΤ.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σενάρια, ένα φυσιολογικό και ένα δυσμενές.
Πρέπει να γίνει μια εκτίμηση για την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό μπορεί να γίνει για ένα χρονικό ορίζοντα μερικών ετών, είναι όμως αδύνατο να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις 20 χρόνια αργότερα.
Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει η Ευρωζώνη να είναι έτοιμη να λάβει επιπρόσθετα μέτρα", αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.
Στη συνέχεια, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια καταληκτική ημερομηνία, για τις διαβουλεύσεις γύρω από το θέμα του ελληνικού χρέους απαντά ότι από πρακτικής απόψεως οι διαβουλεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους, 2015.

Η Lagarde πρέπει να επανεκλεγεί στο ΔΝΤ

Στην ίδια συνέντευξή του, ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει τη στήριξή του στην επανεκλογή της Christine Lagarde στα ηνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Άλλωστε η συνέντευξη του Ολλανδού αξιωματούχου έχει τίτλο "Η Lagarde πρέπει να επανεκλεγεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης