Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τον νταή κάνουν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελεγχόμενοι

Τον νταή κάνουν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελεγχόμενοι
Ο φορολογικός έλεγχος γίνεται υπό καθεστώς τρομοκρατίας αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις στον καταστηματάρχη όπως και στους φορολογούμενους πολίτες που θα βρεθούν στο μαγαζί
Νταηλίκι πουλάνε οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών όταν κάνουν εφόδους και επισκέπτονται καταστήματα για φορολογικό έλεγχο.
Καταγγελίες με ανάλογο περιεχόμενο φθάνουν στο www.bankingnews.gr που μας ζητούν την παρέμβασή μας προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
Οι καταγγελίες που έφθασαν ήταν τόσο επώνυμες όσο και ανώνυμες.
Όμως το περιεχόμενο των παραπόνων που έκαναν είχαν το ίδιο περιεχόμενο.
Οι καταστηματάρχες μας ανέφεραν ότι οι ελεγκτές εισέρχονται στο κατάστημα (ψητοπωλεία, ταβέρνες κλπ) με τον τρόπο που δεν ταιριάζει σε ελεγκτές του κράτους.
Χρησιμοποιούν εκφράσεις που προσβάλουν και θίγουν την αξιοπρέπεια του ελεγχόμενου.
Εισέρχονται στο κατάστημα σαν… νταβατζήδες, μας ανέφεραν και ζητούν τα βιβλία του καταστήματος και πριν προλάβει να πάρει ανάσα ο υπάλληλος που βρίσκεται το μαγαζί, ρωτούν ποιος είναι ο υπεύθυνος.
Η συμπεριφορά τους θυμίζουν άλλες εποχές από το παρελθόν.
Συμπεριφέρονται ως κατακτητές λένε οι καταστηματάρχες και αναφέρουν ότι δεν δείχνουν κανένα σεβασμό.
Ο έλεγχος γίνεται με απειλές και με προειδοποιήσεις ότι την επόμενη φορά θα τους γράψουν χωρίς όμως να έχουν διαπιστώσει παράβαση.
Οι πελάτες του καταστήματος βλέποντας την απρεπή συμπεριφορά των ελεγκτών λένε αυτούς πληρώνουμε και φεύγουν.
Μετά τα τελευταία κρούσματα κατά των ελεγκτών της εφορίας που πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού έχουν συνοδεία αστυνομικών με πολιτικά.
Έτσι ο έλεγχος γίνεται υπό καθεστώς τρομοκρατίας αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις στον καταστηματάρχη όπως και στους φορολογούμενους πολίτες που θα βρεθούν στο μαγαζί.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο υπάλληλος του υπουργείου όταν φθάνει για έλεγχο δεν λέει το ονοματεπώνυμό του, την υπηρεσία του, και κυρίως δεν δείχνει το φύλλο εντολής ελέγχου.
Το www.bankingnews.gr επικοινώνησε με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μας ανέφερε ότι οι καταστηματάρχες μπορούν να κάνουν επώνυμη καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία έχει την ευθύνη του συνόλου του προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα με τον ελεγκτικό μηχανισμό.
Πρόσθεσε ότι η είναι μόνη αρμόδια υπηρεσία για να εξακριβώσει και να ολοκληρώσει την έρευνα της καταγγελίας.
Το ίδιο στέλεχος είπε ότι ο ελεγκτής είναι υποχρεωμένος να αποκαλύψει την ταυτότητά του με επίσημο έγγραφο και στη συνέχει να επιδείξει στον καταστηματάρχη το φύλλο εντολής ελέγχου για να προχωρήσει στη διαδικασία ελέγχου σε άλλη περίπτωση ο έλεγχος δεν είναι νόμιμος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης