Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis (ΕΕ): Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την ελληνική κυβέρνηση - Πιθανή η επιμήκυνση χρέους

tags :
Dombrovskis (ΕΕ): Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την ελληνική κυβέρνηση - Πιθανή η επιμήκυνση χρέους
Ο Valdis Dombrovskis έρχεται τη Δευτέρα 26/10 στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση
«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» προμηνύει προς την ελληνική κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, ο οποίος έρχεται τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27/10 στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα μπορούσαν να υπάρχουν επιπλοκές στις συνομιλίες για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, ο Valdis Dombrovskis απαντά στο Βήμα της Κυριακής:
«Τα πράγματα είναι απλά: απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων».
Στο θέμα του χρέους ο Valdis Dombrovskis μιλά για μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και χάριτος, ενώ προσθέτει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα θα βρίσκεται στον σωστό δρόμο όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».
Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, που φτάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, υπουργούς αλλά και τον διοικητή της ΤτΕ.

Το πρόγραμμα Dombrovskis στην Αθήνα 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα έχει τις παρακάτω συναντήσεις:
Την Δευτέρα 26/10, με Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη (ώρα 09.30) και αμέσως μετά με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη (ώρα 10.30, στο Υπουργείο).
Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.
Αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τα Προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων (ώρα 12.00, Κτίριο Βουλής).
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Valdis Dombrovskis θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 14.00, Μέγαρο Μαξίμου), ενώ το πρόγραμμα της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με συνάντηση του Αντιπροέδρου της ΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 15.30, στο Υπουργείο).
Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.
Την Τρίτη 27/10, ο Valdis Dombrovskis θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 09.30).
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (ώρα 10.45, Τεχνόπολης, Γκάζι).
Το πρόγραμμα του στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης