Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος (υπ. Οικονομικών): Αναγκαίο να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός για τα «κόκκινα δάνεια»

Τσακαλώτος (υπ. Οικονομικών): Αναγκαίο να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός για τα «κόκκινα δάνεια»
Στο επίκεντρο των συζητήσεων με Dombrovskis η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό
Στην ανάγκη να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών όσον αφορά το θέμα των «κόκκινων δανείων» και των αλλαγών στο νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, V.Dombrovskis.
«Ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης τελείωσε την Παρασκευή.
Συζητήσαμε την πρόοδο  που υπήρξε αλλά και για το πρόβλημα που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας» τόνισε ο κ.Τσακαλώτος, επισημαίνοντας πως και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός.
«Μιλήσαμε και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα τεχνικά ζητήματα καθώς και τη διακυβέρνηση των τραπεζών και του ΤΧΣ.
Πρέπει να έχουμε μια διακυβέρνηση που διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία και την αίσθηση του ελληνικού λαού ότι πρέπει να λεφτά να πηγαίνουν εκεί που πρέπει» τόνισε ο κ.Τσακαλώτος.
«Μιλήσαμε και για το ασφαλιστικό και τις προτάσεις που πρέπει να παρουσιάσουμε ώστε να επιτυγχάνονται βραχυπρόθεσμα κάποιες εξοικονομήσεις και παράλληλα την εξασφάλιση μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας του» τόνισε ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος ανέφερε ότι «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο» για την τεχνική βοήθεια της Κομισιόν.
«Όσο περισσότερη τεχνική βοήθεια υπάρχει έγκαιρα τόσο καλύτερα μπορεί να προχωρήσει η διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης