Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Τα «κόκκινα δάνεια» θα αντιμετωπιστούν παράλληλα με την ανακεφαλαιοποίηση - Στηρίζει η EBRD

Τσακαλώτος: Τα «κόκκινα δάνεια» θα αντιμετωπιστούν παράλληλα με την ανακεφαλαιοποίηση - Στηρίζει η EBRD
«Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει έναν οδικό χάρτη, με την αξιολόγηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε πρώτο πλάνο» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπ. Οικονομικών
Η επίλυση των κόκκινων δανείων θα αντιμετωπιστεί παράλληλα με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος.
Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η EBRD θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το bankingnews.gr έχει αποκαλύψει ότι θα συμμετάσχει με 250 εκατ στην ΑΜΚ της Eurobank και στην Παγκρήτρια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει έναν οδικό χάρτη «με την αξιολόγηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε πρώτο πλάνο», προκειμένου να επέλθει ξανά η ομαλότητα στην ελληνική οικονομία τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ανέφερε ότι η Ευρωπαΐκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα συμμετάσχει στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών συστημικών τραπεζών, ενώ επεσήμανε ότι η EBRD δίνει αισιοδοξία και θετικά μηνύματα στην αγορά.
Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής, «τη Δευτέρα το πρωί πρέπει οι συστημικές τράπεζες να μπορούν να κοιτάξουν αισιόδοξα την όλη τη διαδικασία» της ανακεφαλαιοποίησης.
Ο υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τονίζοντας ότι «ήταν λάθος το γεγονός ότι στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις δεν υπήρξε μέριμνα για τα κόκκινα δάνεια».
«Εμείς θα αντιμετωπίσουμε και τα κόκκινα δάνεια, παράλληλα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» δεσμεύτηκε ο κ. Τσακαλώτος σε αυτό το πλαίσιο.
«Ακριβώς επειδή όλοι οι ξένοι θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διακυβέρνηση των τραπεζών, αντιμετωπίσαμε κι εμείς δυσκολίες.
Δυσκολευόμαστε να τους πείσουμε ότι πρέπει να υπάρχει και πολιτική παρέμβαση στο θέμα των τραπεζών» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε και στις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων βουλευτών, τονίζοντας ότι… «αν είχα συνάδελφο που έλεγε ότι θα έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ κ. Βορίδη δεν θα μιλούσα».
Αναφερόμενος στις αλλαγές που θα επέλθουν στις τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι όσοι λάβουν νέες μετοχές θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις των τραπεζών.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο νόμος προβλέπει τη συμμετοχή των συνεταιριστικών τραπεζών σε αυτή τη διαδικασία, ενώ υπογράμμισε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) «θα παρακολουθεί τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες μέσω ενός διαχειριστή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης