Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πουλημάς: Περί τα 1.000 πρακτορεία θα κλείσουν εάν αυξηθεί η φορολογία στα τυχερά παιχνίδια

tags :
Πουλημάς: Περί τα 1.000 πρακτορεία θα κλείσουν εάν αυξηθεί η φορολογία στα τυχερά παιχνίδια
Θα απειληθούν 6.000 θέσεις εργασίας
Tην κάθετη αντίθεσή του στην φημολογούμενη επιβολή τέλους 5 λεπτών σε παιχνίδι ή παιχνίδια του ΟΠΑΠ ως αντιστάθμισμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων του ΟΠΑΠ(ΠΟΕΠΠΠ).
Όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα αποδώσει σε καμία περίπτωση.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κ. Τοπτσίδης εξέφρασε την απορία γιατί ένα μέτρο που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς, επανέρχεται από την σημερινή κυβέρνηση.
Σημείωσε πως το τέλος αυτό θα "σκοτώσει” την ανακύκλωση του τζίρου των παιχνιδιών και στο τέλος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Πράκτορες ΟΠΑΠ: «Είμαστε έτοιμοι για όλα! Νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ»

Κυνηγήστε τα 6 δις ευρώ του παράνομου τζόγου θα φέρουν τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία – Μη μας εξοντώνετε!

Θα απειληθούν 6.000 θέσεις εργασίας

Περί τα 1.000 πρακτορεία θα υποχρεωθούν να κλείσουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην αύξηση της φορολογίας των τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αττικής, Γ. Πουλημά, ο οποίος προειδοποίησε για δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που το σενάριο της επιβολής φόρου στο ΚΙΝΟ επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Πουλημά, εάν η κυβέρνηση αυξήσει τη φορολογία περί τους 6.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το μέτρο αυτό δεν θα έχει τα προσδοκώμενα δημοσιονομικά οφέλη.
Μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στους ιδιοκτήτες πρακτορείων και θα οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, ανέφερε ο κ. Πουλημάς.
Η Ομοσπονδία των Πρακτόρων εξέφρασε την βεβαιότητα πως ένα τέτοιο μέτρο θα ενισχύσει τον παράνομο τζόγο, ο οποίος παραμένει ανεξέλεγκτος, φτάνοντας σε μέγεθος τα 6 δις. ευρώ ετησίως.
Η ΠΟΕΠΠΠ εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν αναζητά φορολογικά έσοδα από τον παράνομο τζόγο και επιμένει να επιβαρύνει  έναν υπερφορολογημένο μόνιμο δίκτυο, όπως αυτό των πρακτορείων της ΟΠΑΠ.
Τέλος, το ΔΣ της Ομοσπονδίας επιφυλάχθηκε για την κλιμάκωση των αντιδράσεων του κλάδου, τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη.
Το απόγευμα, οι πράκτορες του Οργανισμού σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη θα παρουσιάσουν το σύνολο των επιχειρημάτων τους κατά της επιβολής τέλους σε παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης