Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χριστοδουλίδης (Κύπρος): Ο σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες ενισχύεται

tags :
Χριστοδουλίδης (Κύπρος): Ο σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες ενισχύεται
«Η ομαλή συνέχιση υλοποίησης των ενεργειακών μας σχεδιασμών επηρεάζει το Κυπριακό θετικά», ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης
«Ο σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά ενισχύεται», υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Όπως ο ίδιος τόνισε, «η ομαλή συνέχιση υλοποίησης των ενεργειακών μας σχεδιασμών επηρεάζει το Κυπριακό, όχι όμως αρνητικά, αλλά θετικά αφού ενισχύει το κίνητρο για την Τουρκία να εργαστεί για επίλυση του το συντομότερο δυνατό».
Όπως υποστήριξε, «είναι τέτοια τα ενδεχόμενα οφέλη που εκτιμούμε πως αποτελούν από μόνα τους ένα σημαντικό μοχλό πίεσης για ορθή επίλυση του κυπριακού». Σημείωσε δε, πως από το 1974 και τα τραγικά γεγονότα και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής ο κυπριακός λαός και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν σταμάτησαν να λειτουργούν, αλλά και πως «η επιλογή του να μείνουμε, από το 1974, στάσιμη δεν τέθηκε ποτέ και από το 1974 αν περιμέναμε την Τουρκία, δεν θα κάναμε τίποτα».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ακολουθείται ένας στοχευμένος σχεδιασμός σε σχέση με τις συνεργασίες μας στην περιοχή, ενώ για το 2016, στόχος είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων τριμερών συνεργασιών αλλά και η θεσμοθέτηση καινούργιων με την συμμετοχή κρατών της περιοχής και κρατών μελών της ΕΕ που έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εμπλοκή στην περιοχή μας.
Ακόμη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζει ότι εκείνο που  έχει σημασία δεν είναι να απαντήσουμε στο ερώτημα αν το Κυπριακό θα λυθεί μέχρι τον Μάρτιο, μέχρι τον Μάιο ή μέχρι το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το πότε, γιατί, λαμβάνοντας υπόψη  και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, όλα θα εξαρτηθούν από τη συζήτηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή, αν θέλετε για να είμαι πιο ακριβής, ο χρονικός προσδιορισμός θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα του εν εξελίξει διαλόγου».
Κατά τον ίδιο, «στόχος είναι μετά τη συζήτηση όλων των θεμάτων, όλων των πτυχών του κυπριακού, να διαπιστωθεί συνολικά πού συμφωνούμε, πού έχουμε επιτύχει να σμικρύνουμε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές και πού υπάρχουν ακόμη ουσιαστικές διαφωνίες.
Άρα, όταν συζητηθούν όλες οι πτυχές των κεφαλαίων του κυπριακού, θα πρέπει να γίνει μια τέτοια αξιολόγηση και βάσει των αποτελεσμάτων της να ληφθούν αποφάσεις για το πώς προχωράμε, πώς θα συνεχιστεί η όλη διαδικασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης