Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αξιωματούχος ΕΕ: Η Κύπρος αναμένεται να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα διάσωσης

Αξιωματούχος ΕΕ: Η Κύπρος αναμένεται να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα διάσωσης
Στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου αναμένεται να εκταμιευτεί η τελευταία δόση για την Κύπρο, σύμφωνα με τους ευρωπαίους αξιωματούχους
Η Κύπρος αναμένεται να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα διάσωσης και να λάβει την τελευταία δόση από τους διεθνείς πιστωτές στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου, υποστήριξε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Η ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται να μειώσει το κόστος δανεισμού της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως το 2013 η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν σε ένα τριετές πρόγραμμα ύψους 10 δισ. ευρώ για τη διάσωση της Κύπρου, μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού κλάδου της, λόγω της έκθεσης αυτού στην ελληνική οικονομία.
«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι τα προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος και ως εκ τούτου η εκταμίευση της τελευταίας δόσης θα πραγματοποιηθεί», υποστήριξε ο αξιωματούχος, λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Πέμπτης, στο οποίο θα συζητηθεί το κυπριακό πρόγραμμα.
Ωστόσο, για να εκταμιευτούν τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ, η Κύπρος θα πρέπει να ολοκληρώσει μια μεταρρύθμιση, η οποία έχει ως στόχο να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, καθώς και να ξεκινήσει την ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και το διαχωρισμό της εταιρείας ηλεκτρισμού σε δύο χωριστές εταιρείες, υπενθύμισε ο αξιωματούχος.
«Είναι πολύ σημαντικό να σταλεί το μήνυμα μια καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα», σημείωσε, καθώς «διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στις αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης