Τελευταία Νέα
Οικονομία

Japonica: Αναζητεί στέλεχος να αναλάβει την Ελλάδα – Βλέπει ράλι στα ελληνικά ομόλογα

tags :
Japonica: Αναζητεί στέλεχος να αναλάβει την Ελλάδα – Βλέπει ράλι στα ελληνικά ομόλογα
Ο επενδυτικός οίκος Japonica ψάχνει για Executive Turnaround Manager με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις εφημερίδες Financial Times και New York Times
Τις θετικές προοπτικές που βλέπει για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνει ο επενδυτικός οίκος Japonica Partners με την κίνησή της να αναζητήσει Executive Turnaround Manager ειδικά για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η Japonica τόσο την προηγούμενη τις τελευταίες δύο εβδομαδιαίες έχει προχωρήσει σε δημοσίευση καταχωρήσεων στις εφημερίδες Financial Times και New York Times που αφορούν στην αναζήτηση Εκτελεστικού Διευθυντή Επανάκαμψης (Executive Turnaround Manager - ΕΤΜ) για την Ελλάδα.
Παράλληλα, η καταχώρηση αναμένεται θα εμφανιστεί σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες της Ελλάδας, ενώ σημειώνεται ότι η αγγελία για αυτή τη θέση εργασίας δημοσιεύεται από την Japonica, ανεξάρτητα από την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την διαφημιστική καταχώρηση, η Ελλάδα είναι ένα κλασικό παράδειγμα επανάκαμψης.
Η εταιρεία επιθυμεί τον ορισμό ενός ΕΤΜ παγκόσμιας κλάσης, βασικός στόχος του οποίου θα είναι να μηδενίσει η Ελληνική κυβέρνηση το spread στις αποδόσεων των διετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα πορτογαλικά και να θα ξεκινήσει ένα ράλι για την ελληνική οικονομία.
Στο ράλι περιλαμβάνονται η μείωση του κόστους δανεισμού για την κυβέρνηση και την Ελλάδα γενικότερα, η αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας και των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η αύξηση των κρατικών εσόδων χωρίς αυξήσεις φόρων καθώς και η αύξηση των θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα.
Τα απαιτούμενα προσόντα για τους εν δυνάμει υποψηφίους είναι:
1. Τουλάχιστον δέκα χρόνια εμπειρίας σε projects επανάκαμψης, συνδυαζόμενα με άψογη επαγγελματική ακεραιότητα.
2. Σημαντικές επιτυχίες σε projects επανάκαμψης.
3. Να έχει υπάρξει προϊστάμενος διαχείρισης άνω των 5.000 υπαλλήλων.
4. Άψογη γνώση της ελληνικής οικονομικής κατάστασης αλλά και των αντιστοίχων οικονομικών μεγεθών των άλλων χωρών της ΕΕ.
5. Άριστη γνώση των διεθνών λογιστικών προτύπων και των μακροοικονομικών χρηματοπιστωτικών στατιστικών και των κανόνων εκθέσεων.
6. Αγαστή συνεργασία με τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και λεπτομερής γνώση των μεθόδων αξιολόγησης κρατικών οικονομικών μεγεθών.
7. Να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης στελεχών των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων.
Για την αποτελεσματικότερη επιλογή ΕΤΜ, η Japonica Partners σημειώνει ότι θα προωθήσει τις υποψηφιότητες και τα βιογραφικά σημειώματα στους βασικούς της μετόχους.
Όπως είναι γνωστό, η Japonica Partners αποτελεί επί σειρά ετών έναν από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές την αναγκαιότητας επανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου αυτή να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να δημιουργήσει εχέγγυα εμπιστοσύνης, ούτως ώστε να επανέλθει σε ανάπτυξη.

Japonica ETM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης