Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η ατζέντα του Eurogroup για την Ελλάδα - Πιθανά πρόσθετα μέτρα μετά την πρώτη αξιολόγηση

tags :
Η ατζέντα του Eurogroup για την Ελλάδα - Πιθανά πρόσθετα μέτρα μετά την πρώτη αξιολόγηση
Στο επίκεντρο του Eurogroup το ασφαλιστικό, η δημοσιονομική στρατηγική, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων
Για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μετά την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπως απορρέει από τη συμφωνία της 14ης Αυγούστου, κάνει λόγο το κείμενο της ολλανδικής προεδρίας για την ατζέντα του Eurogroup, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της 7ης Μαρτίου.
Η Ελλάδα θα είναι το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ατζέντα του Eurogroup, η οποία θα επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, στη δημοσιονομική στρατηγική, στα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών και στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. 
«Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι θεσμοί επισκέφτηκαν την Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Το Eurogroup της 12ης Φεβρουαρίου διαπίστωσε σημαντική πρόοδο, αλλά και την ανάγκη περαιτέρω δουλειάς από την ελληνική πλευρά σε μια σειρά καίριων ζητημάτων, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο», αναφέρει το Eurogroup ενόψει της συνεδρίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης