Τελευταία Νέα
Οικονομία

Sefcovic (Κομισιόν): Ικανοποιητική η πορεία της Ελλάδας ως προς τους στόχους ενεργειακής απόδοσης

Sefcovic (Κομισιόν): Ικανοποιητική η πορεία της Ελλάδας ως προς τους στόχους ενεργειακής απόδοσης
Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομά θα συμβάλει στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων για ενεργειακές επενδύσεις
Πολύ καλή, εποικοδομητική και ανοικτή χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας Maros Sefcovic.
Σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της Ελλάδας προς τους στόχους της ενεργειακής απόδοσης στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου της Ενεργειακής Ένωσης της ΕΕ.
Σημείωσε ότι ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομέα και δήλωσε ότι θα συμβάλει στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών Ταμείων για επενδύσεις σε έργα ενεργειακής απόδοσης.
Ο Maros Sefcovic τόνισε ότι η Επιτροπή υποστηρίζει δύο μεγάλα έργα υποδομής -τον Διαδριατικό αγωγό φυσικού αερίου (TAP) και τη διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB).
Τέλος δήλωσε ότι αναζητά τρόπους με τους Έλληνες συναδέλφους του για την τόνωση της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, των Ελλήνων πολιτών και της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός με αναρτήσεις του στο twitter σημείωσε ότι είπε τον Maros Sefcovic ότι η Ελλάδα πιάνει τους ευρωπαϊκούς στόχους για μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και ότι συμμετέχει στον ενεργειακό σχεδιασμό της ΕΕ ανοίγοντας προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης