Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τουρκία: Επίσκεψη Erdogan στις ΗΠΑ - Στόχος οι επενδύσεις ανω του 1 δισ δολαρίων από 26 αμερικανικές εταιρείες

Τουρκία: Επίσκεψη Erdogan στις ΗΠΑ -  Στόχος οι επενδύσεις ανω του 1 δισ δολαρίων από 26 αμερικανικές εταιρείες
Το 2015 η Τουρκία είχε εξασφαλίσεις συνολικά 16,5 δις δολάρια από ξένες επενδύσεις ενώ οι ΗΠΑ είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά της 
Επενδύσεις πάνω από 1 δις δολάρια σκοπεύει να εξασφαλίσεις από αμερικανικές εταιρείες ο τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος θα φτάσει στις ΗΠΑ την Τρίτη (29/3), για τετραήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από το συμβούλιο Εξωτερικών οικονομικών υποθέσεων αρμόδιο για τις ξένες επενδύσεις στην Τουρκία.
Ο Erdogan θα συναντηθεί επίσης με τους προέδρους των 26 μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών από τις οποίες αναμένεται να εξασφαλίσει απευθείας επενδύσεις που θα ξεπεράσουν το 1 δις δολάρια.
Το 2015 η Τουρκία είχε εξασφαλίσεις συνολικά 16,5 δις δολάρια από ξένες επενδύσεις ενώ οι ΗΠΑ είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών για την Τουρκία σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό οικονομικών.
Το 2015 οι εξαγωγές σε αγαθά και υπηρεσίες έφτασαν τα 6,4 δις δολάρια ενώ η Τουρκία εισήγαγε την ίδια χρονιά από τις ΗΠΑ προϊόντα αξίας 11,1 δις δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης