Τελευταία Νέα
Οικονομία

De Volskrant: Το ΔΝΤ θέλει εκ νέου να επιβάλει λανθασμένη συνταγή για την Ελλάδα

De Volskrant: Το ΔΝΤ θέλει εκ νέου να επιβάλει λανθασμένη συνταγή για την Ελλάδα
Το ΔΝΤ έχει τις πλέον σκληροπυρηνικές απόψεις σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις
Την άποψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθεί εκ νέου να επιβάλει μία λανθασμένη συνταγή για την Ελλάδα, υιοθετεί η ολλανδική εφημερίδα “De Volkskrant”, σε σημερινό δημοσίευμά της.
Η εφημερίδα εστιάζει στην έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και του ΔΝΤ, ενώ επικαλείται δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, αναφέρει πως ο έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι ενώ το ΔΝΤ είχε παραδεχτεί ότι ακολούθησε λανθασμένη συνταγή για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης κατά τα προηγούμενα δύο μνημόνια, «είναι τώρα έτοιμο να υποπέσει στο ίδιο ακριβώς σφάλμα».
Η Volkskrant επισημαίνει στο δημοσίευμά της ότι το ΔΝΤ έχει τις πλέον σκληροπυρηνικές απόψεις σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.
Σχολιάζει, δε, ως «χαρακτηριστικό» ότι ο διευθυντής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Poul Thomsen εμφανίζεται να εκφράζει τα παράπονά του για την «χαλαρή» στάση της Κομισιόν, για την οποία θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό «υπονομεύει» τις θέσεις του ΔΝΤ.
Παράλληλα, υπογραμμίζει η ολλανδική εφημερίδα, το ΔΝΤ είναι εκείνο που πιέζει για μια ελάφρυνση του χρέους, κάτι που όμως βρίσκει εντελώς αντίθετο το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης