Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Απίθανη η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup (22/4) - Πιθανό έκτακτο τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Απίθανη η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup (22/4) - Πιθανό έκτακτο τη Μεγάλη Εβδομάδα
Στο καλύτερο σενάριο σύγκληση σε ορισμένα ζητήματα για την Ελλάδα στο Eurogroup (22/4)
Απίθανο εμφανίζεται το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα στο προσεχές Eurogroup (22 Απριλίου), που θα λάβει χώρα στο Άμστερνταμ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, δεν αναμένεται επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup, αν και θα έλπιζε σε αυτή.
Αντιθέτως, στο καλύτερο σενάριο, θα υπάρξει σύγκληση απόψεων σε σημαντικά ζητήματα, από αυτά που εξετάζονται.
«Εφόσον σημειωθεί πραγματική, ουσιώδης πρόοδος, ώστε να διαφανεί ότι επέρχεται ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τότε ίσως συγκληθεί εκ νέου το Eurogroup την επόμενη εβδομάδα (Μεγάλη Εβδομάδα)», τόνισε ο αξιωματούχος.
Ο ίδιος προσέθεσε πως η πρόταση {το νομοσχέδιο} της ελληνικής κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό σύστημα «διαφέρει σημαντικά» από την άποψη των θεσμών, ωστόσο δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις διαπραγματεύσεις.
Φέρεται, παράλληλα, να υποστήριζει πως τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να νομοθετηθούν προκαταρκτικά, χωρίς απαραίτητα να εφαρμοστούν.
Επιπροσθέτως, κατέστησε σαφές ότι πρώτα θα υπάρξει συμφωνία στο πακέτο των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων και μετά θα εξεταστεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Τέλος, χαρακτήρισε «ανοησία» το ενδεχόμενο εκταμίευσης της δόσης, έχοντας συμφωνία σε ένα περιορισμένο αριθμό μεταρρυθμίσεων και αγνοώντας το ΔΝΤ και την ελάφρυνση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης