Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης: Στις συμπληγάδες των φόρων συνθλίβεται η επιχειρηματικότητα

Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης: Στις συμπληγάδες των φόρων συνθλίβεται η επιχειρηματικότητα
Τα μέτρα δημιουργούν «εκρηκτικό μίγμα στην ελληνική επιχειρηματικότητα, σημειώνεται
Για σύνθλιψη της επιχειρηματικότητας στις «συμπληγάδες» των φόρων και των κλειστών συνόρων κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης «Νέοι Ορίζοντες», Γιώργος Ιωαννίδης, σε ανακοίνωση με αφορμή τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή αργά χθες το βράδυ και την τροπολογία για τον «κόφτη» των δαπανών.
Όπως αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, τα μέτρα δημιουργούν «εκρηκτικό μίγμα στην ελληνική επιχειρηματικότητα που κινείται, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και δίνει μάχη για να κρατηθεί ζωντανή κρατώντας ταυτόχρονα ζωντανές χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ο μόνος τομέας που μπορεί να παράγει πλούτο στη χώρα».
Η ελληνική επιχειρηματικότητα, επισημαίνει, θα «βιώσει ακόμη μια επώδυνη και δύσκολη χρονιά και ακόμη ένα "καυτό" καλοκαίρι» και προσθέτει ότι «οι συνέπειες των νέων μέτρων θα είναι δυσβάσταχτες για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τα νοικοκυριά, αν και στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να κάνουμε εκτιμήσεις για την πραγματική διάστασή τους».
Όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες των κλειστών συνόρων, σημειώνεται ότι «ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής συνεχίζεται εδώ και δυο μήνες, ενώ η κατάσταση πλέον τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στην Ειδομένη. Την ίδια στιγμή το κόστος του αποκλεισμού βαίνει διαρκώς αυξανόμενο τόσο για τις ελληνικές επιχειρήσεις (εξαγωγικές και εισαγωγικές), όσο και για την ελληνική οικονομία, καθώς και για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».
Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι «το συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που "πνίγουν" τις ελληνικές επιχειρήσεις και δη τις βορειοελλαδικές, οι οποίες –ως γνωστόν- έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό».
«Η Συμμαχική Οδός στο Ωραιόκαστρο, που πρόσφατα αποκλείστηκε από μια μικρή ομάδα προσφύγων και μεταναστών, αποτελεί οδική αρτηρία κομβικής σημασίας και για τις επιχειρήσεις και για τους πολίτες, καθώς ενώνει την Εγνατία Οδό με την παλιά εθνική Θεσσαλονίκης –Κιλκίς, αλλά και τη Θεσσαλονίκη με την Εδεσσα και τη Νάουσα, ενώ οδηγεί και προς τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου», αναφέρει και συνεχίζει: «Το σημείο στο οποίο σημειώθηκε η ένταση το απόγευμα της περασμένης Κυριακής γειτνιάζει με το Βιοτεχνικό Πάρκο, όπου είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν δεκάδες επιχειρήσεις».
Ο κ. Ιωαννίδης καλεί την κυβέρνηση «να εφαρμόσει τον νόμο και να απελευθερωθεί μόνιμα το σιδηροδρομικό δίκτυο, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά, παράδοση και παραλαβή προϊόντων προς και από το εξωτερικό» και ζητά τη λήψη μέτρων για τη «διασφάλιση του νόμου σε όλα τα hot spots που δημιούργησε ή σχεδιάζει να δημιουργήσει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης».
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο, καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει τα μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στις ελληνικές επιχειρήσεις και την κοινωνία», υπογραμμίζοντας: «Όπως απέδειξε η εμπειρία, η αύξηση των φόρων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για τα δημόσια έσοδα, αλλά αντίθετα οδήγησαν σε μείωση των εισπράξεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης