Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ποια είναι η πολυεθνική που ίδρυσε θυγατρική στην Ελλάδα;

Ποια είναι η πολυεθνική που ίδρυσε θυγατρική στην Ελλάδα;
Γιατί όταν οι άλλες φεύγουν αυτή ποντάρει στην Ελλάδα - Σε ποιον κλάδο έκπληξη δραστηριοποιείται
Στην τάση αποεπένδυσης από την ελληνική αγορά που διακατέχει τις πολυεθνικές εταιρίες φαίνεται να υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αυστριακή Fronius Solar η οποία παράγει και διαθέτει μετατροπείς τάσης στα φωτοβολταϊκά.
Η εταιρία, η οποία είχε μέχρι πρόσφατα αντιπροσώπους στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου, προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη η οποία θα δραστηριοποιείται και στην Κυπριακή αγορά.
Η θυγατρική της αυστριακής πολυεθνικής αποτελεί την 19η εταιρία που συστήνει σε χώρα εκτός Αυστρίας.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Αυστριακής πολυεθνικής ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας θυγατρικής στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια αρχίζουν πλέον να μην έχουν εγγύηση, ενώ ταυτόχρονα πολλοί κατασκευαστές φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν πτωχεύσει ή δεν προσφέρουν service.
Η εταιρία έχει ως στόχο να πουλήσει νέους inverters που θα αντικαταστήσουν όσους έχουν βγει εκτός λειτουργίας ή δυσλειτουργούν σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, προκειμένου αυτοί να βελτιώσουν την απόδοσή τους ή να επιλύσουν προβλήματα δυσλειτουργίας.
Ο inverter (μετατροπέας) είναι μια συσκευή με ηλεκτρονικές και ηλεκτρολογικές διατάξεις, η οποία μετατρέπει το παραγόμενο από τη φωτοβολταϊκή γεννήτρια συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο, συμβατό με το δίκτυο του ηλεκτρισμού. Πρακτικά, ο μετατροπέας του κάθε φωτοβολταϊκού συστήματος, είναι ο «εγκέφαλος» της εγκατάστασης, αφού μπορεί να «εκμεταλλεύεται» το ρεύμα που παράγεται από τα panels, είτε πρόκειται για αυτόνομο είτε για διασυνδεδεμένο σύστημα.
Επιπρόσθετα, ο inverter είναι «υπεύθυνος» για την επιτήρηση όλου του συστήματος. Αν για παράδειγμα εντοπιστεί κάποια βλάβη στο δημόσιο δίκτυο, στη Φ/Β γεννήτρια ή στην καλωδίωση, θα «ενημερώσει» και θα «πράξει» αναλόγως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία θεωρεί πως ένας νέος inverter κοστίζει όσο η επισκευή ενός παλαιού, ενώ η ζήτηση για την Ελλάδα προϊόντων της Fronius τα οποία μέχρι σήμερα διέθεταν ως εμπορικοί αντιπρόσωποι οι Agenor, Big Solar και Tesco Engineering είναι ήδη υψηλή γεγονός που αποτελεί ένας από τους λόγους αυτόνομης δραστηριοποίησης της εταιρίας.
Επισημαίνεται ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι από το καλοκαίρι του 2015 επιτράπηκε από τη νομοθεσία η αυτοκατανάλωση του ιδιοπαραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρία προσδοκά έσοδα και από τους μετρητές και μάλιστα από τηλεμτρητές που διαθέτει στην αγορά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης