Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Δύσκολες αλλά αναγκαίες οι αλλαγές στα εργασιακά - Θα ανοίξει ο δρόμος για λύση στο ελληνικό χρέος

tags :
Reuters: Δύσκολες αλλά αναγκαίες οι αλλαγές στα εργασιακά - Θα ανοίξει ο δρόμος για λύση στο ελληνικό χρέος
Κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι η άμεση ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης θα ανοίξει τον δρόμο στην ελάφρυνση του χρέους 
Στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, ο οποίος ξεκινάει αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται το πρακτορείο Reuters.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι δύσκολες αλλαγές στα εργασιακά, οι οποίες ωστόσο κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση και να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Προεκλογικά, ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί να δώσει μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και να αντισταθεί στις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν σε μείωση του κατώτατου μισθού.
Ωστόσο, η γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος για να επιτευχθεί ο στόχος της αναδιάρθρωσης του χρέους, περνάει από τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.
Τα αποτελέσματα των νέων δημοσκοπήσεων, τα οποία καταγράφουν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έως και 10 μονάδες, ασκούν περαιτέρω πίεση στον πρωθυπουργό.
Κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι η άμεση ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης θα ανοίξει τον δρόμο στην ελάφρυνση του χρέους.
Όπως τονίζει, μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, στη διάρκεια των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα αχρηστεύθηκαν, η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για ακραίες αποφάσεις.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να απέχει από την κοινή πρακτική που υπάρχει για τους εργαζομένους σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. τόνισε ο αξιωματούχος.
«Μια καλή βάση για τις συζητήσεις είναι η πρόσφατη έκθεση της επιτροπής για το ασφαλιστικό, η οποία προτείνει ο κατώτατος μισθός να συνοδεύεται από συλλογικές διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης