Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ για Ελλάδα: Θέλουμε ισχυρές πολιτικές στις μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους

ΔΝΤ για Ελλάδα: Θέλουμε ισχυρές πολιτικές στις μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους
Ο αξιωματούχος επισήμανε πως το Ταμείο δεν απαιτεί περισσότερα μέτρα και περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα
Το πάγιο αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επανέλαβε ο εκπρόσωπός του Gerry Rice, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου από την Ουάσιγκτον.
Όπως υποστήριξε, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ βρίσκονται ήδη σε διεργασίες με τους Ευρωπαίους και την ελληνική ηγεσία για ένα πρόγραμμα στο οποίο «θα βγαίνουν οι αριθμοί», ενώ τόνισε πως από την πλευρά του το Ταμείο ζητά «ισχυρές πολιτικές» στις μεταρρυθμίσεις.
«Όταν υπάρξουν (οι πολιτικές) θα πάμε το πρόγραμμα στο Δ.Σ. για έγκριση.
Δεν έχουμε σκληρό χρονοδιάγραμμα για αυτό, αλλά θα θέλαμε γίνει σύντομα», σχολίασε σχετικά ο κ.Rice.
Ο αξιωματούχος επισήμανε πως το Ταμείο δεν απαιτεί περισσότερα μέτρα και περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα, ενώ επανέλαβε τη θέση για πρόγραμμα που θα στηρίζεται μεσοπρόθεσμα σε στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Jeroen Dijsselbloem στο προηγούμενο Eurogroup, ότι δηλαδή στη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν νέες ιδέες για την ελάφρυνση χρέους, σχολίασε:
«Το καλωσορίζουμε και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε.
Η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης