Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gala (Κεντρική Τράπεζα Γαλλίας): Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει από τις δαπάνες του προϋπολογισμού

tags :
Gala (Κεντρική Τράπεζα Γαλλίας): Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει από τις δαπάνες του προϋπολογισμού
Tα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα δεν έχουν κάνει χώρες όπως η Γαλία και Ιταλία πρωταθλητές στην Ευρώπη για την οικονομική ανάπτυξη
H οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας δεν μπορεί να ενισχυθεί με την αύξηση των δημοσίων δαπανών και του ελλείμματος του προϋπολογισμού» τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Gala.
Σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos υπογράμμισε ότι «όπως στη Γαλλία έτσι και στην Ιταλία τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα δεν έχουν κάνει αυτές τις χώρες πρωταθλητές στην Ευρώπη για την οικονομική ανάπτυξη».
«Κανείς δεν θα πρέπει να δημιουργεί ψευδαισθήσεις στην εκλογική συζήτηση: η επιτάχυνση της γαλλικής ανάπτυξης δεν μπορεί να έρθει από τις δαπάνες του προϋπολογισμού», τόνισε.
Οι υποψήφιοι από την αριστερά και την δεξιά στις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο-Μάιο 2017, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε μεγάλα προγράμματα δαπανών για να εκκινήσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης