Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στους 100 κορυφαίους συνεδριακούς προορισμούς στον κόσμο η Θεσσαλονίκη

Στους 100 κορυφαίους συνεδριακούς προορισμούς στον κόσμο η Θεσσαλονίκη
Στις 100 πρώτες πόλεις με τα περισσότερα συνέδρια στον κόσμο μπήκε Θεσσαλονίκη καταλαμβάνοντας την 98η θέση για το 2016, ενώ κατέλαβε και την 53η θέση στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ανέβει 65 θέσεις συγκριτικά με το 2015, έτος κατά το οποίο διοργανώθηκαν 16 συνέδρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του διεθνούς συνδέσμου της συνεδριακής βιομηχανίας, International Congress & Convention Association – ICCA η οποία ανακοινώθηκε σήμερα.
Η θέση αυτή είναι η υψηλότερη την τελευταία δεκαετία καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από το γραφείο συνεδριακού τουρισμού Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau -TCB), το 2016 στην πόλη διοργανώθηκαν 26 διεθνή συνέδρια.
Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης, τα συνέδρια που καταγράφει ο διεθνής οργανισμός δεν είναι τα μοναδικά που γίνονται στην πόλη. Στη λίστα του ICCA καταγράφονται μόνο τα διεθνή συνέδρια και μάλιστα από αυτά, μόνο όσα εναλλάσσονται τουλάχιστον σε τρεις χώρες, έχουν συγκεκριμένη περιοδικότητα και ελάχιστο αριθμό συμμετοχών τα 50 άτομα.
Παράλληλα πρόσθεσε πως πρόκειται για αξιοσημείωτη επιτυχία «που θα την αξιοποιήσουμε ως ένα επιπλέον εργαλείο για την προώθηση και προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό, θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε στην αύξηση τόσο των εταιρικών συνεδρίων (corporate events) όσο και των ελληνικών διοργανώσεων τα οποία δεν καταγράφονται στη συγκεκριμένη λίστα, αποτελούν ωστόσο σημαντικό κομμάτι της συνεδριακής αγοράς».
Ένα επίσης ενθαρρυντικό στοιχείο που προκύπτει από την ετήσια έκθεση, σύμφωνα με τη διευθύντρια του TCB Έφη Κουδελή, είναι το γεγονός ότι αυξήθηκε η μέση δαπάνη ανά σύνεδρο, κάτι το οποίο λειτουργεί ενισχυτικά στο γεγονός ότι ο συνεδριακός τουρισμός φέρνει έσοδα στην πόλη.
Σε ό,τι αφορά τέλος, την παγκόσμια κατάταξη σε επίπεδο χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση ως προς τον αριθμό των συνεδρίων ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ, με δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη την Μεγάλη Βρετανία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης