Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eurostat: Στο 23,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο 2017

Eurostat: Στο 23,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο 2017
Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των νέων στη χώρα διαμορφώθηκε στο 47,9%
Στο 23,2% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2017, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (31/5) στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, παραμένοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας, και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη Ισπανία.
Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός ανέργων για τον εν λόγω μήνα ανήλθε στα 1,105 εκατ. άτομα, την ίδια στιγμή που το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων κάτων των 25 ετών διαμορφώθηκε στο 47,9%.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ανδρών διαμορφώθηκε στο 19,7%, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των γυναικών ήταν 19,7%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης για τον Απρίλιο του 2017, η ανεργία υποχώρησε περαιτέρω σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας στο 9,3%, ποσοστό που αποτελεί χαμηλό οκτώ ετών.
Το σχετικό ποσοστό μάλιστα ήταν ακόμη μικρότερο στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα στο 7,8% έναντι 7,9% τον προηγούμενο μήνα και 8,7% τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν σε Τσεχία και Γερμανία, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, η ανεργία υποχώρησε στις 27 από τις 28 χώρες της ΕΕ, παραμένοντας σε σταθερά ποσοστά μονάχα στη Φινλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης