Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κυβερνητικές πηγές: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για έκδοση νέου ομολόγου

Κυβερνητικές πηγές: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για έκδοση νέου ομολόγου
Η κυβέρνηση διαψεύδει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ετοιμάζεται για έκδοση ομολόγου εντός του επόμενου 10ημέρου
Φρένο στη φημολογία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές στο τρέχον έτος (2017) προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου εντός του επόμενου 10ημέρου τονίζουν ότι «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση».
Μάλιστα, τονίζουν ότι όπως έχουν δηλώσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για μία επιτυχή έξοδο στις αγορές με κύριο γνώμονα την προετοιμασία του εδάφους ώστε από τον Αύγουστο του 2018, το ελληνικό δημόσιο να είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα και η ΕΡΤ μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της στις 11:43, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με 5ετές ομόλογο.
Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα της ΕΡΤ αναφερόταν «θέμα χρόνου -πιθανώς εντός 10 ημερών- θεωρείται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014 αν δεν προκύψει κάτι το απρόοπτο με την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες πληροφορίες, εκτιμήσεις.
Η χώρα έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως από τους Ευρωπαίους εταίρους-δανειστές της για το εγχείρημα, όμως το ΔΝΤ δεν φαίνεται να ενθαρρύνει το εγχείρημα χωρίς όμως να μπορεί να το σταματήσει τονίζουν άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν.
Διαχειριστές ξένων funds μας έχουν αναφέρει ότι έγιναν αποδέκτες κρούσεων για διερεύνηση ενδιαφέροντος για το νέο 5ετές ελληνικό ομόλογο το προηγούμενο διάστημα. Ανάμεσα σ’ αυτούς που έγιναν αποδέκτες κρούσεων ήταν κάτοχοι των 5ετών ομολόγων που είχαν εκδοθεί τον Απρίλιο του 2014 και λήγουν το 2019 στους οποίους θα προταθεί να τα ανταλλάξουν με τα νέα ομόλογα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης