Τελευταία Νέα
Οικονομία

Draghi (ΕΚΤ): Με ρυθμούς χελώνας η αύξηση των μισθών στην ΕΕ - Καθυστερεί η ανάπτυξη

tags :
Draghi (ΕΚΤ): Με ρυθμούς χελώνας η αύξηση των μισθών στην ΕΕ - Καθυστερεί η ανάπτυξη
Η ανάπτυξη είναι αδύναμη όπως και η αγορά εργασίας καθώς τα συνδικάτα ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση της εργασίας 
«Οι μισθοί στις 19 χώρες την Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνονται με ρυθμούς χελώνας ενώ είναι πολύ πιο αργοί απ ότι έλπιζε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γεγονός που σημαίνει ότι και η ανάπτυξη θα καθυστερήσει» τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi.
Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του ΔΝΤ ο Mario Draghi υποστήριξε πως «η ανάπτυξη είναι αδύναμη όπως και η αγορά εργασίας καθώς τα συνδικάτα υπολογίζουν τις μισθολογικές απαιτήσεις τους με βάση τον πληθωρισμού του παρελθόντος ενώ ενδιαφέρονται περισσότερο να διασφαλίσουν την εργασία τους, από το να ζητήσουν αυξήσεις και μεγαλύτερες αμοιβές», δήλωσε ο Draghi.
Έχοντας πολεμήσει σκληρά για να κρατήσει χαμηλά τα ποσοστά του πληθωρισμού τα τελευταία χρόνια, η ΕΚΤ οφείλει να αποφασίσει στη σύνοδό της στις 26 Οκτωβρίου εάν θα παρατείνει τα κίνητρα, για ταχεία οικονομική ανάπτυξη όταν οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί.
«Το βασικό είναι ότι παραμένουμε αισιόδοξοι ότι οι συνθήκες θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και ο πληθωρισμός θα είναι ελεγχόμενος. ωστόσο αυτό θα πάρει χρόνο» κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης