Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δύο συμφωνίες από το επιμελητήριο Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας στην China Hi-Tech Fair 2017

tags :
Δύο συμφωνίες από το επιμελητήριο Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας στην China Hi-Tech Fair 2017
Την Έκθεση επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και αποτελεί το καμάρι της επιστημονικής και αναπτυξιακής προόδου της Κίνας κάθε χρόνο
Με δύο σημαντικές Συμφωνίες στις αποσκευές της, που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια της CHINA HI-TECH FAIR 2017, που διοργανώθηκε στη Σενζέν από 16-21 Νοεμβρίου, επέστρεψε η 18 μελής Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας.
Η πρώτη Συμφωνία υπογράφηκε με τον «Σύνδεσμο Προώθησης του Διεθνούς Οικονομικού Εμπορίου και των Αναπτυξιακών Επενδύσεων» της Σενζέν, που έχει ως ενεργά μέλη τις 300 περίπου σημαντικότερες εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Σενζέν.
Η συμφωνία στοχεύει στην προώθηση κοινών επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων των μελών του Συνδέσμου και του Επιμελητηρίου μας, στα πλαίσια του Νέου Δρόμου του Μεταξιού.
Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου αναμένεται σύντομα στην Αθήνα για την οριστικοποίηση του κοινού σχεδιασμού των δύο φορέων.
Η δεύτερη Συμφωνία υπογράφηκε με την Κινεζική Οργανωτική Επιτροπή των «Διεθνών Συμποσίων για τις Επενδύσεις στην Πολιτισμική Βιομηχανία» και αφορά στη μόνιμη συνδιοργάνωση κάθε χρόνο στην Αθήνα, της «Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Επιχειρηματικής Συνεργασίας» με επίκεντρο τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.
Η πρώτη Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη θα γίνει στις αρχές Μαρτίου 2018, με τη συμμετοχή 100 περίπου διακεκριμένων Κινέζων και Ευρωπαίων επιχειρηματιών, στα πλαίσια της κινεζικής Πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος» (Belt and Road Initiative).
Τα μέλη της Αντιπροσωπείας, που είχε επικεφαλής τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Φώτη Προβατά, και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Κουμαντάκη, έκαναν με μεγάλη επιτυχία δεκάδες μεμονωμένες και καθ’ομάδες συναντήσεις με επιχειρήσεις, συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς και πολιτικές αρχές.
Εξάλλου, το εξαιρετικά καλαίσθητο Περίπτερο, που παραχωρήθηκε τιμής ένεκεν δωρεάν στο Επιμελητήριό μας από την Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης και κατασκευάσθηκε με τη στήριξη του Enterprise Greece, ήταν επίκεντρο επισκέψεων και επιχειρηματικών διαβουλεύσεων εκατοντάδων Κινέζων και Ξένων επιχειρηματιών – εκθετών και επισκεπτών.
Η πόλη της Σενζέν, με 16 εκατομμύρια κατοίκους, θεωρείται η Silicon Valley της Κίνας και φιλοξενεί κάθε χρόνο την Εθνική Έκθεση Υψηλής Τεχνολογίας της Κίνας, όπου επιδεικνύονται τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χρονιάς, από τις Επιχειρήσεις, τα Πανεπιστήμια, και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.
Την Έκθεση επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και αποτελεί το καμάρι της επιστημονικής και αναπτυξιακής προόδου της Κίνας κάθε χρόνο.
Χαρακτηριστική ήταν και φέτος η τιμητική συμμετοχή στην Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, του Προέδρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – HELEXPO κ. Τάσου Τζήκα που, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό της Έκθεσης της Σενζέν και φιλοδοξεί στο μέλλον να φιλοξενεί κάθε χρόνο την CHINA HI-TECH FAIR στην Ευρώπη, στους χώρους της HELEXPO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης