Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση της Ελληνικής Ένωσης CFA με το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο με θέμα τις πιστοποιήσεις

tags :
Συνάντηση της Ελληνικής Ένωσης CFA με το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο με θέμα τις πιστοποιήσεις
Συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων και πιθανές δράσεις που μπορεί να αναληφθούν από κοινού
Στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας της Ελληνικής Ένωσης CFA με το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (ΕΤΙ), πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Προέδρου της Ένωσης κ. Λουκά Δέδε, CFA και των μελών της επιτροπής Εκπαίδευσης κκ Δαλιακόπουλου Σταύρου, CFA και Βασιλείου Αναστάσιου, CFA με τον Επικεφαλής του ΕΤΙ κ. Βασίλη Παναγιωτίδη και τον υπεύθυνο εκπαίδευσης κ. Παπαδόπουλο Πέτρο.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που με επιτυχία συνδιοργανώνουν τα τελευταία 10 χρόνια οι δυο φορείς για την προετοιμασία των υποψηφίων στα τρια επίπεδα εξετάσεων για την απόκτηση της πιστοποίησης CFA (Chartered Financial Analyst) καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν:
α) Η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων και πιθανές δράσεις που μπορεί να αναληφθούν από κοινού (πχ νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινές εκδηλώσεις, υποστήριξη σε επίπεδο χορηγιών κα).
β) Η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της πιστοποίησης CFA στον ελληνικό τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό κλάδο, με στοχευμένες παρουσιάσεις σε αρμόδια στελέχη της αγοράς.
γ) Η επανεξέταση συγκεκριμένων παραμέτρων του εκπαιδευτικού προγράμματος για την προετοιμασία των υποψηφίων για την απόκτηση της πιστοποίησης CFA, έτσι ώστε αυτό να καταστεί πιο ανταγωνιστικό και ευέλικτο.
δ) Η εξέταση τρόπων ικανοποίησης της αυξημένης ζήτησης για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από υποψήφιους που διαμένουν εκτός Αττικής.
ε) Η περαιτέρω συνεργασία των δυο φορέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΤΙ, τα οποία θα εξασφαλίζουν μονάδες συνεχούς εκπαίδευσης (continuous education points) στους κατόχους της πιστοποίησης CFA που θα τα παρακολουθούν.
Οι συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δυο φορέων θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης