Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προκλητικές μεθοδεύσεις υπέρ κακοπληρωτών από την κυβέρνηση - Θα αγοράσει κόκκινα δάνεια!

tags :
Προκλητικές μεθοδεύσεις υπέρ κακοπληρωτών από την κυβέρνηση - Θα αγοράσει κόκκινα δάνεια!
Ο κ. Παπαδημητρίου προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του καταστατικού του αυτόνομου οικοδομικού συνεταιρισμού ώστε να έχει τη δυνατότητα εξαγοράς δανείων
Το ενδεχόμενο εξαγοράς κόκκινων δανείων από το δημόσιο δανειοληπτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.... εξετάζει το Υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου που εξήγγειλε ο Πάνος Καμμένος για την εξαγορά κόκκινων δανείων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων από τον αυτόνομο οικοδομικό συνεταιρισμό τους με στόχο αυτά να πωληθούν στους δανειολήπτες σε τιμές που θα τα εξαγόραζαν funds.
Βέβαια, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρξει δημοσιονομικός κίνδυνος ούτε και νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών.
Εντούτοις δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακόμα το πότε και για ποιους.
Ως προς τα δάνεια των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων ο κ. Παπαδημητρίου προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση είτε για την αλλαγή του καταστατικού του αυτόνομου οικοδομικού συνεταιρισμού ώστε να έχει τη δυνατότητα εξαγοράς δανείων είτε για την ίδρυση σχετικής Ανώνυμης Εταιρίας που θα το κάνει.
Αναρωτιέται κανείς πως αισθάνεται ο συνεπής δανειολήπτης γι' αυτές τις μεθοδεύσεις...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης