Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Eurostat ζητάει διευκρινίσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017

tags :
Η Eurostat ζητάει διευκρινίσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017
Διευκρινίσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για το πλεόνασμα του 2017, ζητά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία
Διευκρινίσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για τουλάχιστον δέκα σημεία σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας κατά το περασμένο έτος, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παροχή διευκρινίσεων είναι μία τακτική που ακολουθείτε, όμως όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, τα φετινά πεδία επί των οποίων έχει ξεκινήσει η ανταλλαγή απόψεων, είναι τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά, ενώ συμπληρώνουν, ότι ο αντίκτυπος στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2017 θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος ακόμα και στο σενάριο που η Eurostat δεν πάρει όλες τις απαντήσεις που θέλει, ένα ενδεχόμενο μάλλον απίθανο.
Επισημαίνεται ότι κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας έκανε την καθιερωμένη του επίσκεψη στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα και έκανε τις αναγκαίες τεχνικές συζητήσεις με τις υπηρεσίες της ΕΛΣΤΑΤ, πριν αποσταλούν οι εννέα Πίνακες για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2017. Από εδώ και πέρα, αναμένονται τουλάχιστον ακόμη τρεις γύροι παροχής διευκρινίσεων κι αν όλα πάνε καλά στις 20 Απριλίου 2018, η ΕΛΣΤΑΤ θα λάβει το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων στις 23 του μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 1,967 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2017, ήτοι 3,5% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για επίδοση ύψους 1,75%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης