Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πλήρη σύνταξη πτεράρχου θα λάβει η χήρα του πιλότου - Διαψεύδει ο Πετρόπουλος τα περί πενιχρής σύνταξης

tags :
Πλήρη σύνταξη πτεράρχου θα λάβει η χήρα του πιλότου - Διαψεύδει ο Πετρόπουλος τα περί πενιχρής σύνταξης
Ο  νόμος Κατρούγκαλου καταδικάζει τις χήρες/ους σε πολύ χαμηλές συντάξεις ύψους 360-500 ευρώ οι οποίες μάλιστα διακόπτονται μετά από τριετή καταβολή
Με τουίτερ νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος διαψεύδει πενελίστες και αναρτήσεις στα social media περί πενιχρής σύνταξης χηρείας ύψους 400 ευρώ την οποία θα λάβει η χήρα του αδικοχαμένου πιλότου.
«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες.
Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν. 4387/2016 που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος.
Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ» αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος
Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος Κατρούγκαλου καταδικάζει τις χήρες/ους σε πολύ χαμηλές συντάξεις ύψους 360-500 ευρώ οι οποίες μάλιστα διακόπτονται μετά από τριετή καταβολή αν ο χήρος/α δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και επαναχορηγείται στα 67.
Ο νόμος όμως εξαιρεί τις  χήρες/ χήρους με ανήλικα παιδιά , τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος και άλλες περιπτώσεις .
Η χήρα του αδικοχαμένου πιλότου θα πάρει τη σύνταξη που θα εκδοθεί με βαθμό πτεράρχου ύψους περίπου 1800 ευρώ καθαρά.
Συγκεκριμένα , με την ρητή διάταξη της παραγράφου 3 του αυτού άρθρου εξαιρούνται του συνόλου των διατάξεων του νόμου 4387/2016 (συνεπώς και εκείνες του άρθρου 12 που αναφέρονται στη σύνταξη λόγω θανάτου) πρόσωπα που «δικαιούνται σύνταξη λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.δ. 169/2007, σε συνδυασμό και με αυτές του Π.δ. 168/2007. Τα ανωτέρω πρόσωπα εξακολουθούν να υπάγονται στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και οι συντάξεις τους κανονίζονται με βάση τις ισχύουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου και καταβάλλονται από το Δημόσιο. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν εφαρμογή και για τα πρόσωπα στα οποία μεταβιβάστηκε ή μεταβιβάζεται η σύνταξη των υπαγόμενων σε αυτές προσώπων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης