Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι Γερμανοί πληρώνουν τον υψηλότερο φόρο εισοδήματος - Στην 6η θέση η Ελλάδα με 26%

tags :
Οι Γερμανοί πληρώνουν τον υψηλότερο φόρο εισοδήματος - Στην 6η θέση η Ελλάδα με 26%
Οι Γερμανοί πληρώνουν τον υψηλότερο φόρο εισοδήματος - Στην 6η θέση η Ελλάδα με 26%
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΟΣΑ δημοσίευσε την τελευταία έκδοση της έκθεσής του σχετικά με την "φορολόγηση των μισθών", η οποία επικεντρώνεται στον καθαρό μέσο φορολογικό συντελεστή σε διάφορες χώρες.
Όπως επισημαίνει ο Niall McCarthy της Statista, η έκθεση του ΟΟΣΑ, λαμβάνει υπόψη τους φόρους εισοδήματος και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι εξαιρουμένων των οικογενειακών παροχών ως ποσοστό των ακαθάριστων αποδοχών.
Το 2017 το μέσο ποσοστό των ακαθάριστων μισθών που καταβλήθηκαν σε φόρους στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ ήταν 25,5%.
Υπάρχει μια σημαντική διαφορά στους φορολογικούς συντελεστές μεταξύ των χωρών και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κέρδη και την οικογενειακή κατάσταση.
Ένας ανύπαντρος εργαζόμενος στη Γερμανία θα αντιμετωπίσει έναν υψηλό συνδυασμό φόρου εισοδήματος και πληρωμών κοινωνικής ασφάλισης που θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% των ακαθάριστων αποδοχών του.
Παρόλα αυτά, οι Γερμανοί έχουν ανταποδοτικά οφέλη, όπως η ασφάλιση υγείας, οι συντάξεις, η φροντίδα γήρατος και τα επιδόματα ανεργίας.
Στην Ιταλία, είναι 21,7% ο φόρος εισοδήματος και 9,5% για την κοινωνική ασφάλιση, που ανέρχεται συνολικά σε 31,2%.
Οι ΗΠΑ ακολουθούν με 18,4% για τον φόρο εισοδήματος και 7,7% για την κοινωνική ασφάλιση φτάνοντας στο 26,1% των ακαθάριστων αποδοχών συνολικά.

Infographic: Where Workers Pay The Highest Income Tax  | Statista

Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης