Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην πρώτη θέση των χωρών που έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα Juncker η Ελλάδα - Αναμένονται επιπλέον 9,2 δισ. ευρώ επενδύσεις

tags :
Στην πρώτη θέση των χωρών που έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα Juncker η Ελλάδα - Αναμένονται επιπλέον 9,2 δισ. ευρώ επενδύσεις
Η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ
Στην πρώτη θέση των χωρών της Ευρωζώνης που έχουν επωφεληθεί από το αναπτυξιακό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται η Ελλάδα, έχοντας δεχτεί περί τα 2,5 δισ. ευρώ επενδύσεις, ενώ αναμένονται επιπλέον 9,2 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ και προβλέπεται να προκαλέσει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 9,2 δισ. ευρώ.

Έργα υποδομής και καινοτομίας

- 15 έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με υποστήριξη του EFSI

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

- 11 εγκεκριμένες συμφωνίες με ενδιάμεσες τράπεζες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με τη στήριξη του EFSI
Θα δημιουργήσει επενδύσεις ύψους περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ με περίπου 12.598 ΜΜΕ και εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης που αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση

Παραδείγματα έργων που υποστηρίζονται από το EFSI στην Ελλάδα

Αιολικό πάρκο Βοιωτίας

Η ΕΤΕπ παρέχει στο Terna Energy Group δάνειο ύψους 24 εκατ. Ευρώ για την ανέγερση τριών νέων αιολικών πάρκων στη Βοιωτία της Κεντρικής Ελλάδας.
Το έργο αυτό είναι καλό για τη στρατηγική της ΕΕ για χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα στηρίξει δεκάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Cosmote broadband

Η ΕΤΕπ δανείζει στον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό φορέα Cosmote 150 εκατ. Ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η χρηματοδότηση θα αυξήσει σημαντικά την απόδοση του δικτύου από την άποψη της ταχύτητας, της ικανότητας και της κάλυψης και θα βελτιώσει την απόδοση του δικτύου σε πιο αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Κτηνοτροφία Creta Farms

Η ΕΤΕπ παρέχει στην εταιρεία κτηνοτροφίας Creta Farms δάνειο ύψους 15 εκατ. Ευρώ για την ανάπτυξη νέων σειρών προϊόντων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.
Η μεγαλύτερη εταιρία ψυχρής κοπής στην Ελλάδα, η Creta Farms ξοδεύει πέντε φορές περισσότερους από τους συμμαθητές της με καινοτόμους τρόπους να παράγουν υγιεινότερα κρέατα. Αφαιρεί κορεσμένα ζωικά λίπη από τα κρέατά του και εγχέει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε αυτά.
Η εταιρεία πήρε 100 επιπλέον προσωπικό χάρη στη νέα χρηματοδότηση.

Mani Foods: παραγωγή ελιάς

Η Mani Foods παράγει, συσκευάζει και εξάγει ελιές Καλαμάτας, κερδίζοντας βραβεία για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Για να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση, η Mani Foods έπρεπε να επενδύσει σε νέα μηχανήματα.
Με τη χρηματοδότηση αυτή η Mani Foods έχει επεκτείνει το εργοστάσιο για νέες επιχειρήσεις, έχει αναπτύξει νέες σειρές προϊόντων και διπλασίασε το προσωπικό της.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης