Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην τελική ευθεία η παράκαμψη Χαλκίδας, ύψους 200 εκατ. ευρώ - Σε απαλλοτριώσεις καλεί το Υπουργείο

tags :
Στην τελική ευθεία η παράκαμψη Χαλκίδας, ύψους 200 εκατ. ευρώ - Σε απαλλοτριώσεις καλεί το Υπουργείο
Στην τελική ευθεία η Παράκαμψη Χαλκίδας, ύψους 200 εκατ. ευρώ
Στην αναγκαστική απαλλοτρίωση των ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου της Παράκαμψης Χαλκίδας, από τη Ν. Λάμψακο μέχρι τα Ψαχνά, προχώησε η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση αφορά στα παρακάτω υποτμήματα της μελέτης του έργου:
α) Ν. Λάμψακος – Χαραυγή (Χ.Θ. 4+080 – Χ.Θ. 11+786,30)
β) Ν. Αρτάκη – Ψαχνά (Χ.Θ. 12 + 739,60 - Χ.Θ. 21+056,18).
Για τους λόγους αυτούς η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που συμπεριλαμβάνονται στην απαλλοτρίωση, για λόγους δημόσια ωφέλειας για τα παρακάτω:
1. Να υποβάλλουν αίτηση/δήλωση στη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων, Τοπογραφήσεων και Γεωπληροφορικής (Λ. Κηφισίας 39 Τ.Κ.15123 Μαρούσι), προσκομίζοντας και τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, ότι επιθυμούν την ελεύθερη εξαγορά των ακινήτων τους από το Δημόσιο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται.
Επισημαίνεται ότι οι τυχόν επιβληθείσες αιτήσεις/δηλώσεις θα εξεταστούν μετά την έγκριση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων.
2. Να εκφράσουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους για την προτεινόμενη απαλλοτρίωση των ακινήτων τους ή να υποδείξουν, τεκμηριωμένα, άλλο ακίνητο για την ικανοποίηση της δημόσιας ωφέλειας και του γενικού δημοσίου συμφέροντος.
3. Να προβούν στον έλεγχο της ορθότητας και πληρότητας του οικείου Κτηματολογίου, ώστε το συντομότερο δυνατό να υποβάλλουν ένσταση για διόρθωση/συμπλήρωση, εφόσον απαιτείται, προκειμένου να αποφευχθούν προσκόμματα στην εξέλιξη της διαδικασίας της απαλλοτρίωσης, που ενδεχομένως επιφέρουν σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάληψη των οφειλομένων αποζημιώσεων και την αντικατάσταση των απαλλοτριούμενων ακινήτων τους.
Στόχος του Υπουργείου είναι το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας,  το οποίο ζητούν εδώ και χρόνια οι φορείς της Εύβοιας με στόχο τη βελτίωση της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη Βόρεια Εύβοια, στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της της πόλης, να δημοπρατηθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.
Η παράκαμψη μήκους 16.7 χλμ. (περίπου 20.5 χλμ. αν συνυπολογίσουμε το τμήμα υψηλή γέφυρα - κόμβος Λαμψάκου) είναι προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.
Έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και οι απαραίτητες για την κατασκευή και λειτουργία του μελέτες και έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2015 και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης