Τελευταία Νέα
Οικονομία

Barthle (Γερμανία): Η εμπιστοσύνη στο κράτος και στο θεσμικό πλαίσιο προϋπόθεση για να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδας

Barthle (Γερμανία): Η εμπιστοσύνη στο κράτος και στο θεσμικό πλαίσιο προϋπόθεση για να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδας
Eίμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα και προσβλέπουμε στην συνεργασία μαζί της, ώστε να την συνοδεύσουμε σε μια επιτυχημένη πορεία μέσα στην Ευρώπη
Με θερμά λόγια για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 αναφέρθηκε ο νέος εντεταλμένος της Καγκελαρίου Merkel για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Norbert Barthle.
Καλεσμένος στο καθιερωμένο Πρωτοχρονιάτικο δείπνο, που παρέθεσε χθες βράδυ (25/1) στην Αθήνα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναγνώρισε τις θυσίες των Ελλήνων λέγοντας ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία.
«Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες υπέστησαν πολλά, τις επιπτώσεις στον ελληνικό λαό, ωστόσο αν δει κανείς το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, ωστόσο η γενική άποψη, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη είναι ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία.
Βασικές προϋποθέσεις για να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα, για να καταστεί η χώρα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις, είναι η εμπιστοσύνη στο κράτος και στο θεσμικό πλαίσιο, η νομική ασφάλεια, η ταχύτητα στις αδειοδοτήσεις, η αξιοπιστία των διαδικασιών και η διαφάνεια, ένα αξιόπιστο Κτηματολόγιο», τόνισε ο Norbert Barthle.
«Στηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνει Ελλάδα.
Αυτό που βλέπουμε στη Γερμανία είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αυτό που μας ανησυχεί στην Γερμανία και στην Ευρώπη είναι περισσότερο οι εξελίξεις σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως είναι το Brexit, οι εξελίξεις στις χώρες του Βίσεγκραντ ή στην Ιταλία.
Αυτά πραγματικά μας προβληματίζουν περισσότερο διότι το ιταλικό τραπεζικό σύστημα δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι υγιές και έχει ένα τέτοιο μέγεθος που η κρίση του θα μπορούσε έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.
Γι αυτό είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα και προσβλέπουμε στην συνεργασία μαζί της, ώστε να την συνοδεύσουμε σε μια επιτυχημένη πορεία μέσα στην Ευρώπη» υπογράμμισε.
Ο Norbert Barthle, ο οποίος διαδέχτηκε τον Hans-Joachim Fuchtel , τάχθηκε επίσης υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μέτριας αύξησης των μισθών, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, της.
Σχολιάζοντας, τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογράμμισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από κοινού με τον κ. Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιο Κελέμη, ώστε να δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο ένα τοπικό τραπεζικό δίκτυο, το οποίο θα στηρίξει χρηματοδοτικά τις μικρές εταιρείες, στην χρηματοδότηση των οποίων δεν θα συμμετέχει το μεγάλο διεθνές τραπεζικό σύστημα.
Ο Γερμανός υφυπουργός, αναφερόμενος, τέλος, στη σημασία του έργου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης τόνισε ότι στόχο του έχει την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών μέσω του δυναμικού ελληνογερμανικού δικτύου Δήμων και Περιφερειών, με πρακτικές συνεργασίες και επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή παραμένει ανοιχτή στη συμμετοχή της κοινωνίας, των πολιτών και της οικονομίας.
Όπως είπε: «στόχος και των δύο χωρών αποτελεί η διασφάλιση τους αδιάλειπτης συνέχισης τους συνεργασίας με τους Έλληνες εταίρους μέσω του δικτύου των Ελληνικών και Γερμανικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικονομικών φορέων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης