Τελευταία Νέα
Οικονομία

Π. Δούκας - Delphi Forum: Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση να επιτύχει ανάπτυξη άνω του 5%

tags :
Π. Δούκας - Delphi Forum: Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση να επιτύχει ανάπτυξη άνω του 5%
Ο κ. Δούκας επισήμανε την ανάγκη οι τράπεζες να δουλέψουν με το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχουν και τόνισε η Ελλάδα είναι μία χώρα που όλοι θέλουν να έρθουν και να ζήσουν
To ζήτημα της προσέλκυσης επενδυτών στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ με αντικείμενο «Οικονομία, η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα».
Τη συζήτηση συντόνισε ο Peter Sanfey, Deputy Director Country Economics and Policy, EBRD.
Ο κ. Πέτρος Δούκας, πρόεδρος στο Δ.Σ. Capital Partners SA και στο International Chamber of Commerce, τόνισε πως μπορεί να υπάρξει μεταστροφή και μάλιστα σύντομα στην ελληνική οικονομία.
Επίσης, επισήμανε την ανάγκη οι τράπεζες να δουλέψουν με το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχουν και τόνισε η Ελλάδα είναι μία χώρα που όλοι θέλουν να έρθουν και να ζήσουν.
«Σε μερικούς μήνες θα έχουμε νέες εκλογές και ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση με τα μέτρα που θα πάρει να επιτύχει ανάπτυξη πάνω του 5%» ανέφερε ο κ. Δούκας ο οποίος τάχθηκε κατά της δημιουργίας «αναπτυξιακής τράπεζας», επισημαίνοντας «αν υπάρχουν χρήματα καλύτερα να δοθούν στις τέσσερις συστημικές τράπεζες».
To Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης