Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η δόση ήρθε από το Eurogroup... αλλά η Ελλάδα δεσμεύτηκε για μείωση του αφορολογήτου

tags :
Η δόση ήρθε από το Eurogroup... αλλά η Ελλάδα δεσμεύτηκε για μείωση του αφορολογήτου
Η απόφαση του Eurogroup στέλνει σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί
Τη δέσμευση της κυβέρνησης να διευρύνει τη φορολογική βάση, δηλαδή να μειώσει το αφορολόγητο όριο από το 2020, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η απόφαση του σημερινού Eurogroup για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.
Η απόφαση στέλνει σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.
Στο κείμενο των 19 αναφέρονται τα εξής για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας και τονίζει: «Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν τη γενική δέσμευσή τους να συνεχίσουν να εφαρμόζουν όλες τις μεταρρυθμίσεις-κλειδιά που υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, ιδίως αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και άλλες φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστούν φιλικά προς την ανάπτυξη μέτρα και στοχευμένα κοινωνικά προγράμματα, μηδενισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, συλλογή των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».

Δείτε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση του Eurogroup

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης