Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πάνω από 40 νέες ειδικότητες για τα 800 ευρώ - Καταβλήθηκε το επίδομα σε 686 χιλ. - Ποιοι άνεργοι δικαιούνται τα 400 ευρώ

tags :
Πάνω από 40 νέες ειδικότητες για τα 800 ευρώ - Καταβλήθηκε το επίδομα σε 686 χιλ. - Ποιοι άνεργοι δικαιούνται τα 400 ευρώ
Πρώτη μέρα χτες το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ καταβλήθηκε σε 686.001 εργαζόμενους και σε 17.728 τα 400 ευρώ ως προκαταβολή της επιταγής κατάρτισης για τους εργαζόμενους
Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η καταβολή των 800 ευρώ εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, ενώ επεκτείνεται τις επόμενες μέρες σε  περισσότερες από 40 ειδικότητες η δυνατότητα λήψης της έκτακτης επιχορήγησης.
Πρώτη μέρα χτες το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ καταβλήθηκε σε 686.001 εργαζόμενους και σε 17.728 τα 400 ευρώ ως προκαταβολή της επιταγής κατάρτισης για τους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα υπογράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε μεκροχρόνια άνεργους με δαπάνη που φτάνει τα 65 εκ. ευρώ και αφορά 195.000 ανέργους.
Σύμφωνα με την απόφαση θα χορηγηθεί από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που απέκτησε την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1/4/2019 και μετά.
Σε περίπτωση έλλειψης των στοιχείων ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού και IBAN, οι δικαιούχοι οφείλουν να καταχωρήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.
Νέες ειδικότητες για τα 800 ευρώ
Ταυτόχρονα όπως ανακοίνωσε η γεν. Γραμματέας του υπ. Εργασίας Άννα Στρατινάκη, στους δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ που θα προστεθούν από την ερχόμενη εβδομάδα είναι οι παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων: Λατόμοι, Ασβεστοποιοί, Δασεργάτες, Ρητινοσυλλέκτες, Καπνεργάτες, Αγγειοπλάστες, Κεραμοποιοί. Πλινθοποιοί, μισθωτοί επισκευαστικών ζωνών, μουσικοί και τραγουδιστές μέλη των οικείων σωματίων, Ηθοποιοί, Υποδηματεργάτες, Χειριστές, βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, Ελεγκτές και ταμίες κινηματογράφου – θεάτρου, Τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, Ταξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφου, Χειριστές σκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και λοιπών μηχανημάτων, μισθωτοί τουριστικού επισιτιστικού κλάδου (επισιτιστικά επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, δηλαδή Σεφ, μάγειρες, γκαρσόνια, κ.λπ.), χορευτές μέλη των οικείων κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις μέλη των οικείων κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, ειδική κατηγορία ανοίγει για τους οικοδόμους οι οποίοι έλαβαν το δωρόσημο Πάσχα 2020 από τον e-ΕΦΚΑ, φορτοεκφορτωτές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Β του υπ. Εργασίας καθώς και στο μητρώο Α εφόσον είναι ασφαλισμένοι στον e-Ε.Φ.Κ.Α. και φέρουν το ειδικό βιβλιάριο του Η και Ι κεφαλαίου, ξεναγοί υπόχρεοι καταβολής εισφορών στον e-Ε.Φ.Κ.Α, αποκλειστικές νοσοκόμες που είναι συνδεδεμένες με το ειδικό μητρώο του υπ. Υγείας, δικαιούχοι τακτικής ανεργίας με λήξη στις 31.12.2019 (εργαζόμενοι που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην δίμηνη επέκταση τακτικής ανεργίας και ανέμεναν τον Μάρτιο του 2020 να προσληφθούν και να απασχοληθούν στον τουριστικό κλάδο), εργαζόμενοι σε αυτοχρηματοδοτούμενα ΝΠΙΔ, εργαζόμενοι που διασταυρώνονται από το υποκατάστημα του e-Ε.Φ.Κ.Α. Ουρανούπολης Αγ. Όρους, εργαζόμενοι με εξαρτημένη εργασία στην ΔΕΘ Helexpo ΑΕ, ταξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης