Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα 800 ευρώ η αποζημίωση ειδικού σκοπού - Παράταση των επιδομάτων ανεργίας

tags :
Στα 800 ευρώ η αποζημίωση ειδικού σκοπού - Παράταση των επιδομάτων ανεργίας
Οι υπεύθυνες δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων υποβάλλονται στο σύστημα «Εργάνη»
Στα 800 ευρώ θα υπολογίζεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους έχουν προσληφθεί έως την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.
Η αποζημίωση, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά την ανακοίνωση των μέτρων, θα υπολογίζεται για 30 μέρες και όχι για 45 μέρες όπως ίσχυε στο lockdown του περασμένου Μαρτίου. Γεγονός που σημαίνει ότι όποιος εργαζόμενος τεθεί σε αναστολή η ημερήσια αποζημίωση ανέρχεται στα 26,6 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ για τους 130.000 ανέργους που τελείωσε το επίδομα ανεργίας από τον Σεπτέμβρη και για όσο διαρκεί σε το lockdown. Αν σε κάποιον ως παράδειγμα το επίδομα ανεργίας τελειώνει τον Δεκέμβρη θα λαμβάνει επίδομα ως τον Φεβρουάριο του 2021.
Οι πληρωμές θα γίνονται άμεσα μετά την επιβεβαίωση ή την υποβολή της αίτησης από τον μακροχρόνια άνεργο. Εξάλλου και τον περασμένο Απρίλιο οι πληρωμές έγιναν παράλληλα με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.
Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων.
Αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ θα λάβουν όσοι εργαζόμενοι μπουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους τον Νοέμβριο.
Σε αναστολή μπορούν να μπουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.
Συνεπώς είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 800 ευρώ μηνιαίως.
 Οι υπεύθυνες δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων υποβάλλονται στο σύστημα «Εργάνη» και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.
 
Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης