Τελευταία Νέα
Οικονομία

Costello( EE): Πολύ ώριμο το ελληνικό προσχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης - Πρόθεση για ανανέωση του παραγωγικού μοντέλου

tags :
Costello( EE): Πολύ ώριμο το ελληνικό προσχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης - Πρόθεση για ανανέωση του παραγωγικού μοντέλου
Θετικά υποδέχθηκαν στις Βρυξέλλες το ελληνικό προσχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντής της DG ECFIN Declan Costello
Θετικά υποδέχθηκαν στις Βρυξέλλες το ελληνικό προσχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντής της DG ECFIN Declan Costello, ο οποίος μετείχε σήμερα 9/12 σε συνέδριο του Economist.
O Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες οι οποίες υπέβαλαν ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο είναι ταυτόχρονα ώριμο και σημείωσε ότι αυτό που ξεχωρίζει στο ελληνικό σχέδιο είναι η πρόθεση για την ανανέωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Ο Costello αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υπάρχουν όπως για παράδειγμα το στοίχημα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά σε ό,τι αφορά τους δείκτες ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά έχει βάλει στόχο να αλλάξει αυτή την εικόνα.
Η Ελλάδα έχει πλέον θέσει στο επίκεντρο των σχεδιασμών της την ψηφιακή οικονομία», σημείωσε.
Έδωσε εύσημα για το διοικητικό σχήμα και την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Ελλάδα για τη σύνταξη και την υποβολή του σχεδίου της στην ΕΕ αλλά και για την Έκθεση Πισσαρίδη η οποία, όπως είπε, δίνει πολύ αναλυτικές λύσεις σε καίρια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας όπως το «ψηφιακό έλλειμμα».
Μιλώντας για προκλήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου σημείωσε ότι αυτές εντοπίζονται κυρίως στο μεγάλο ποσό των πόρων που διατίθενται, στο πλήθος των οροσήμων και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους και όχι στο σύστημα διαχείρισης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα, ειδικά τώρα που η κρίση του κορωνοϊού θα αυξήσει τα κόκκινα δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης