Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εξασφάλιση ρευστότητας για τις μικρές επιχειρήσεις με το πρόγραμμα «Εγγύηση για το Μέλλον»

Εξασφάλιση ρευστότητας για τις μικρές επιχειρήσεις με το πρόγραμμα «Εγγύηση για το Μέλλον»
Το πρόγραμμα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους και αφορά ενήμερους δανειολήπτες που δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση στους δύο προηγούμενους κύκλους του

Στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές της πανδημικής κρίσης στέκεται η Εθνική Τράπεζα.
Τη στιγμή που η οικονομία άρχισε να επαναλειτουργεί και να ψάχνει φως στο τούνελ, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Άλλωστε, είχαν αναστείλει τις δραστηριότητες τους για περισσότερους από πέντε μήνες, ενώ οι ταμειακές ροές είτε είχαν διακοπεί είτε είχαν περιοριστεί δραστικά. Κατά συνέπεια η χρηματοδότηση των εργασιών τους, προκαλεί έντονο πονοκέφαλο.
Την απάντηση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η Εθνική Τράπεζα με το πρόγραμμα «Εγγύηση για το Μέλλον», που απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις ή τους ελεύθερους επαγγελματίες με τζίρο έως 200.000 ευρώ και απασχολούν έως 10 άτομα.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Εγγύηση για το Μέλλον» εξασφαλίζει:
Χρηματοδότηση για κεφάλαιο κίνησης το 25% του τζίρου σας για το 2019 και έως 50.000 ευρώ.
Εγγύηση κατά 80% από το «Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19 - Γ’ Κύκλος» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Διάρκεια έως 5 χρόνια, με δυνατότητα περιόδου χάριτος.
Προνομιακό επιτόκιο.
Άμεση εκταμίευση.
Το πρόγραμμα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους και αφορά ενήμερους δανειολήπτες που δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση στους δύο προηγούμενους κύκλους του.
Οι πόροι του Ταμείου Εγγυοδοσίας συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο και προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εδώ, ενώ στο παρακάτω βίντεο μπορούν να παρακολοθήσουν τα βήματα για την καταχώρηση της αίτησης χρηματοδότησης στο ependyseis.gr. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξουν την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότησή τους!  


Eggiodotiko.JPGwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης