Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επισπεύδονται για 5/5 οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

Επισπεύδονται για 5/5 οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
Το Εθνικό Σχέδιο ουσιαστικά θα αποτελεί μια εθνική παρέμβαση με οριζόντια χαρακτηριστικά, προκειμένου να μειωθούν αισθητά οι λογαριασμοί ρεύματος που λαμβάνουν οι καταναλωτές
Σχετικά Άρθρα
«Ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο, 5/5», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για το Εθνικό Σχέδιο που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στο ΑΠΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από κυβερνητικές πηγές, το Εθνικό Σχέδιο ουσιαστικά θα αποτελεί μια εθνική παρέμβαση με οριζόντια χαρακτηριστικά, προκειμένου να μειωθούν αισθητά οι λογαριασμοί ρεύματος που λαμβάνουν οι καταναλωτές.
Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, η βασική φόρμουλα θα είναι να τεθεί μια ανώτατη τιμή στη χονδρική, ανάλογα με την πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (φυσικό αέριο, λιγνίτης, νερό) και στη συνέχεια να επιδοτείται η διαφορά που θα έχει ο παραγωγός σε σχέση με την τιμή αγοράς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης