Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών στη συνέντευξη του υπουργείου να πει για την αισχροκέρδεια στην αγορά - Διάλογος μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους
Με ανοιχτά χαρτιά για την ακρίβεια αλλά και για τις ανακρίβειες που γράφονται και λέγοντα για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά τροφίμων έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύουν Άδωνις Γεωργιάδης με συνέντευξη Τύπου, μάλιστα είχε απευθύνει πρόσκληση στον πρόεδρο Απόστολο Ραυτόπουλο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ , ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες, ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές και μιλούσε για τα παράδοξα που είχε εντοπίσει στο καλάθι του νοικοκυριού.
Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει παρουσία των δημοσιογράφων.
Ο κ. Ραυτόπουλος έδωσε έρευνα με στοιχεία για ανατιμήσεις σε προϊόντα του καλαθιού, σημειώνοντας ότι η τιμή παιδικής τροφής είχε αυξηθεί κατά 70% όπως και άλλο προϊόν με άνοδο 200%.
Ο υπουργός μπροστά στις κάμερες αμφισβήτησε τα ποσοστά των αυξήσεων αλλά αποδέχθηκε να τα ερευνήσει. Ακόμη ο υπουργός αποδήμησε δημοσιεύματα δύο εφημερίων των ΝΕΩΝ και της Αυγής που είχαν περιεχόμενο την αισχροκέρδεια στην αγορά Το ένα δημοσίευμα ανέφερε ότι οι τιμές των τροφίμων είχαν ανέβει 48% το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ που μετρά τις μεταβολές των τιμών.
Η καινοτομία της συνέντευξη τύπου ήταν ότι ο υπουργός δεν φοβήθηκε τις αντίθετες απόψεις για την πορεία των τιμών στην αγορά με τον κ Ραυτόπουλο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνέντευξη.
Το υπουργείο ελέγχει 5000 εταιρείες από τις οποίες τα εκατομμύρια των καταναλωτών αγοράζουν το 95% των αναγκαίων προϊόντων για την επιβίωση τους.
Συνολικά έχουν γίνει 4000 έλεγχοι έχουν υποβληθεί 3 εκατ. ευρώ πρόστιμα σε 150 εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στις 5000. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι έβαλε πρόστιμο 600.000 ευρώ και εταιρεία δεν έβγαλε «κίχ» και το πλήρωσε.
Η ηγεσία του υπουργείου ανέδειξε πόσο είναι παράνομη αλλά και νόμιμη πράξη να μειωθεί η ποσότητα των προϊόντων.
Ο υπουργός διαπιστώνει ότι από τον νέο έτος υπάρχουν αυξήσεις σε προϊόντα αλλά γίνονται και μειώσεις.
Προσδιόρισε ότι η τάση είναι η μείωση των προϊόντων και στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.
Νίκος Θεοδωρόπουλος
Σχόλια αναγνωστών