Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Χρησμός» Moody's στον Economist για την ελληνική αξιολόγηση - ΟΔΔΗΧ: Οι επενδυτές ψήφισαν επενδυτική βαθμίδα

«Χρησμός» Moody's στον Economist για την ελληνική αξιολόγηση - ΟΔΔΗΧ: Οι επενδυτές ψήφισαν επενδυτική βαθμίδα
Στις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η νέα αξιολόγηση, τα πράγματα θα είναι καλύτερα, σύμφωνα με τον Colin Ellis, στέλεχος της Moody's

Χρησιμοποιώντας προσεκτικές εκφράσεις και αποφεύγοντας να προαναγγείλει ή να δεσμευτεί για το τι θα πράξει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος σημειωτέον είναι ο μοναδικός που διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος σε μη επενδυτική βαθμίδα, ο Colin Ellis στέλεχος του οίκου, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Εconomist. Ανέφερε ειδικότερα ότι «στις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η νέα αξιολόγηση, τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

ΟΔΔΗΧ: Οι επενδυτές ψήφισαν επενδυτική βαθμίδα

Μιλώντας στο ίδιο πάνελ ο Δημήτρης Τσάκωνας επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους επισήμανε ότι στις δύο τελευταίες δημοπρασίες 10ετών και 30ετών ομολόγων, η επενδυτική κοινότητα αντέδρασε σαν να έχουμε ήδη λάβει την επενδυτική βαθμίδα από την Moody's.
Γεγονός που αποτυπώθηκε σύμφωνα με τον ίδιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  στη διεύρυνση της επενδυτικής βάσης κατά 50%.
«Οι επενδυτές ψήφισαν ότι θα λάβουμε την επενδυτική βαθμίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 Ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών είναι η Ελλάδα να επανέλθει στην βαθμίδα πιστοληπτικής κατάταξης Α+ που είχε πριν από την κρίση και το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων (έναντι των γερμανικών) να υποχωρήσει στα επίπεδα των πορτογαλικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης