Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μέγγενη η ακρίβεια για τους Έλληνες: Νέες τιμές για 580 φάρμακα - Μεγαλώνει το κόστος για ασφαλισμένους και ΕΟΠΥΥ

Μέγγενη η ακρίβεια για τους Έλληνες: Νέες τιμές για 580 φάρμακα - Μεγαλώνει το κόστος για ασφαλισμένους και ΕΟΠΥΥ
Οι εν λόγω αυξήσεις είναι αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος των φαρμακευτικών αφού το κόστος παραγωγής τους ήταν υψηλότερο σε σχέση με το κέρδος από τα σκευάσματα

Αυξήσεις σε 580 σκευάσματα προκύπτουν από το νέο Δελτίο Τιμών στα φάρμακα που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΦ.
Η ανατιμολόγηση αυτή αφορά σε περίπου 580 φθηνά φάρμακα οι τιμές των οποίων αυξάνονται ώστε να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά.
Οι εν λόγω αυξήσεις είναι αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος των φαρμακευτικών αφού το κόστος παραγωγής τους ήταν υψηλότερο σε σχέση με το κέρδος από τα σκευάσματα.
Μετά την αναπροσαρμογή των τιμών των φαρμάκων που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας θα υπάρξει κόστος για τον ΕΟΠΥΥ περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια ώρα, όσον αφορά τους ασθενείς, θα χρειαστεί να πληρώσουν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τη συμμετοχή τους.

Δείτε εδώ όλη τη λίστα:


Από τα φάρμακα που έλαβαν αυξήσεις τιμών περίπου τα 200 από αυτά θα επανακυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά, καθώς είχαν αποσυρθεί εξαιτίας των χαμηλών τιμών και συνεπώς δεν θα χρειάζεται να εισάγονται πλέον μέσω ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας).

Διευκρινίζεται πως το ΙΦΕΤ δαπανούσε κάθε χρόνο περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ για να εισάγει τα συγκεκριμένα σκευάσματα που είχαν αποσυρθεί από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης