Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλλαγές και αυξήσεις στα επιδόματα - Έρχεται ενίσχυση των τριτέκνων

Αλλαγές και αυξήσεις στα επιδόματα - Έρχεται ενίσχυση των τριτέκνων
Οι αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα θα έρθουν από αρχές Οκτωβρίου όπου εισάγεται η προπληρωμένη Κάρτα
Σχετικά Άρθρα
Την αύξηση του επιδόματος παιδιού τουλάχιστον κατά 10%, αλλά και των αντίστοιχων επιδομάτων για ευάλωτες ομάδες, ταυτόχρονα με τη μείωση της φορολογίας σε όσους έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά (τρίτεκνοι), αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ.
Οι αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, παιδιού, Εγγυημένου Εισοδήματος, στέγασης, ασθένειας και μητρότητας) θα έρθουν από αρχές Οκτωβρίου όπου εισάγεται η προπληρωμένη Κάρτα για τα επιδόματα που θα χορηγηθούν από τον Οκτώβριο.
Της προπληρωμένης Κάρτας θα προηγηθεί νομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, μέσα στο Σεπτέμβρη για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό πολλών επιδομάτων.
Στο μικροσκόπιο των αλλαγών θα βρεθούν τα επιδόματα ανεργίας, παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος , στέγασης ασθένειας, μητρότητας, λοχείας, καθώς όπως ήδη έχει δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, «δεν θα μειωθεί ο συνολικός προϋπολογισμός, αλλά τα επιδόματα θα κατευθυνθούν σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα κατάχρησης».
Στόχος είναι τα επιδόματα να καταβάλλονται σε όσους τα έχουν ανάγκη και γι’ αυτό η επιτροπή θα διερευνήσει όλους τους όρους απονομής προκειμένου να διασφαλίζεται η δικαιοσύνη.
Σε ό,τι αφορά το επίδομα παιδιού, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο η αύξηση του επιδόματος στο μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση ως 10%. Το επίδομα παιδιού σήμερα αντιστοιχεί σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, και 210 ή 126 ή 84 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.
Συνολικά τα κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ λαμβάνουν 1.477.483 πολίτες, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά τα οικογενειακά επιδόματα με σύνολο δικαιούχων 750.355 άτομα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης