Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρεμβάσεις στο τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, λόγω λειψυδρίας - Κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση

Παρεμβάσεις στο τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, λόγω λειψυδρίας - Κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση
Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, θα υπάρχει ειδικό τιμολόγιο για συγκεκριμένους χρήστες όπως οι δημόσιες κοινωνικές υποδομές ή τα ευάλωτα νοικοκυριά
Σχετικά Άρθρα

«Χέρι» στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ βάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε παρεμβάσεις στην κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος που θα αποσαφηνιστούν με έκδοση νέας ΚΥΑ. Ανάμεσα σε αυτά που θα περιλαμβάνει η ΚΥΑ θα είναι και η κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης ενώ θα υπάρχει η υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή και να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, θα υπάρχει ειδικό τιμολόγιο για συγκεκριμένους χρήστες όπως οι δημόσιες κοινωνικές υποδομές ή τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Ο υπουργός προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στις ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης) όπου στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός τους στο 1/4. Όπως υποστήριξε αυτού του είδους οι συνενώσεις, συγχωνεύσεις που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στις λεπτομέρειές τους, θα βοηθήσουν στη δημιουργία ισχυρότερων παρόχων.
Έτσι η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να επεκταθεί σε Κορινθία, Βοιωτία και Φθιώτιδα και η ΕΥΑΘ στη λοιπή Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Θα υπάρξει ΕΥΔΑΠ Νησιών για τα νησιά και την Κρήτη, ανέφερε, όπου είναι αδύναμος ο πάροχος και ανεπαρκής η εισπραξιμότητα.
Nero1.jpg
Το πρόβλημα της λειψυδρίας

Αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας ο κ. Σκυλακάκης παρουσίασε αρχικά τα δεδομένα ανά περιφέρεια, σημειώνοντας ότι έντονο είναι το πρόβλημα επάρκειας στο Νότιο Αιγαίο, σε κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου και στην ανατολική Κρήτη.
Όσον αφορά την Αττική δεν προκύπτει άμεσο ζήτημα επάρκειας νερού, εκτός από νησιά τους θερινούς μήνες και οικισμούς που δεν υδροδοτούνται από την ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο, από το ΥΠΕΝ επισημαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη μεσοπρόθεσμης ενίσχυσης των απολήψιμων ποσοτήτων.
Nero2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης