Τελευταία Νέα
Οικονομία

Όλες οι αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις - Τι θα γίνει με το τέλος ανθεκτικότητας και το τέλος κρουαζιέρας

Όλες οι αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις - Τι θα γίνει με το τέλος ανθεκτικότητας και το τέλος κρουαζιέρας
Το τέλος κλιματικής κρίσης αυξάνεται από 0,5 ευρώ στα 2 ευρώ για τους χειμερινούς μήνες και από 1,5 ευρώ στα 8 ευρώ για τους καλοκαιρινούς μήνες
Σχετικά Άρθρα
Στην εξειδίκευση των μέτρων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση και το τέλος κρουαζιέρας, τα οποία είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, προχώρησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Σχετικά με το τέλος κρουαζιέρας, ανακοίνωσε ότι θα ανέρχεται στα 20 ευρώ σε όσους αποβιβάζονται στη Μύκονο και τη Σαντορίνη και σε 5 ευρώ για τα υπόλοιπα λιμάνια με τις τιμές να ισχύουν από την επόμενη σεζόν (1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου του 2025).
Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Τουρισμού το σύνολο εσόδων αναμένεται να ανέλθει στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το 1/3 των εσόδων θα πάει στους δήμους, 1/3 στο υπουργείο Ναυτιλίας και 1/3 στο υπουργείο Τουρισμού.

Βραχυχρόνιες μισθώσεις και τέλος για την κλιματική κρίση

«Το υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται το πλαίσιο λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «θα θεσπιστούν λειτουργικές προδιαγραφές και προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και ένα εργαλείο ελέγχου τήρησης του πλαισίου αυτού» ώστε η εν λόγω δραστηριότητα να αναπτύσσεται προς όφελος του κλάδου συνολικά.
Πέρα από αυτό αναφέρθηκε και στην αύξηση του τέλους κλιματικής κρίσης επισημαίνοντας ότι αυξάνεται από 0,5 ευρώ στα 2 ευρώ για τους χειμερινούς μήνες και από 1,5 ευρώ στα 8 ευρώ για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αναφερθείσα συνολικά στο τέλος ανταποδοτικότητας για την κλιματική κρίση επεσήμανε ότι αυξάνεται κατά έναν μήνα, τόσο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις όσο και για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα και επεσήμανε ότι μέρος των εσόδων από το τέλος θα εγγράφεται στον προϋπολογισμό του υπουργείου τουρισμού για να καλύπτει δαπάνες πρόληψης και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και δαπάνες βελτίωσης υποδομών του τουριστικού προϊόντος.

Το τέλος ανθεκτικότητας αυξάνει για τους μήνες Απρίλιο έως Οκτώβριο:

  • Κατά 0,5 ευρώ στα ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ανεβαίνει στα 2 ευρώ.
  • Κατά 2 ευρώ στα ξενοδοχεία 3 αστέρων και ανεβαίνει στα 5 ευρώ.
  • Κατά 3 ευρώ στα ξενοδοχεία 4 αστέρων και ανεβαίνει στα 10 ευρώ.
  • Κατά 5 ευρώ στα ξενοδοχεία 5 αστέρων και στις βίλες και ανεβαίνει στα 15 ευρώ την ημέρα.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης