Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης (ΥΠΕΘΟ): Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής

Παπαθανάσης (ΥΠΕΘΟ): Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που ενισχύουν την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ
Σχετικά Άρθρα
Τη στήριξή του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που στοχεύει στη βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου και στη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠΕΘΟ) Νίκος Παπαθανάσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (17/9) ομιλίας του στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που ενισχύουν την προστασία των προϊόντων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ).
Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Μέσω της αναγνώρισης των ομάδων παραγωγών, προωθούμε την συνεργασία και υποστηρίζουμε τις τοπικές μας παραδόσεις, ενδυναμώνοντας την εμπιστοσύνη του καταναλωτή».
Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στη σημασία της θέσπισης ενός σαφούς νομικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέψει στο Κράτος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αθέμιτης χρήσης των ενδείξεων ΠΟΠ και ΠΓΕ. «Με την ενίσχυση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τη δημιουργία ενός αποδοτικού συστήματος ελέγχου, διασφαλίζουμε την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων μας, προσφέροντας μεγαλύτερη αξία στους παραγωγούς και τους καταναλωτές» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ιδίως καθώς σχεδιάζουμε με τους αρμοδίους φορείς την προώθηση και αναγνώριση των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) στο νομό.» εξήγγειλε από του βήματος εστιάζοντας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Παπαθανάσης.
Ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε ότι η υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία υπηρετεί το κοινό συμφέρον και προάγει όχι μόνο τον πρωτογενή τομέα, αλλά και την εθνική μας οικονομία θα έπρεπε να αποτελεί σημείο σύγκλησης των κομμάτων. «Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αποτελεί μία ευκαιρία να σφραγίσουμε τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας» κατέληξε στην ομιλία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης