Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στήριξη Δραγασάκη σε… Παπανδρέου – Τον αδικούμε λίγο για το… «λεφτά υπάρχουν»

Στήριξη Δραγασάκη σε… Παπανδρέου – Τον αδικούμε λίγο για το… «λεφτά υπάρχουν»
Οι τρεις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ...
Στήριξη στον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, παρείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε πως «αδικούμε λίγο τον Παπανδρέου. Είχε πει το “υπάρχουν λεφτά” με την έννοια πού πάνε τα λεφτά».
Μιλώντας στο διαδικτυακό ιστότοπο «left.gr», ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφερθείς στην περίφημη ρήση του Γιώργου Παπανδρέου, διαμήνυσε πως , «αυτό τότε είχε μια λογική», καθώς, χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα το έτος 2008, πριν την κρίση, η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ - 15 δισ. από καθαρή αύξηση του εθνικού εισοδήματος ετησίως , τρία με τέσσερα δισ. από ευρωπαϊκούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα η συζήτηση ήταν πού πάνε αυτά τα λεφτά, πώς τα χρησιμοποιούμε.
Αναφερθείς στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, κατέταξε στην πρώτη θέση την επιβολή μορατόριουμ στις υποχρεώσεις της χώρας, στην δεύτερη, την διαγραφή του χρέους και στην Τρίτη, την εγκαθίδρυση μίας ρήτρας ανάπτυξης.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, διέτεινε πως «όποιο και αν συμφωνηθεί ότι θα είναι το υπόλοιπο του χρέους θα πρέπει να εξυπηρετείται με έναν αλγόριθμο που θα συνδέει τη δόση με την αύξηση του ΑΕΠ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης