Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: «Ναι» στην άρση της ασυλίας των Π. Ηλιόπουλο(Χ.Α.) και Ν. Κακλαμάνη(ΝΔ)

tags :
Βουλή: «Ναι» στην άρση της ασυλίας των Π. Ηλιόπουλο(Χ.Α.) και Ν. Κακλαμάνη(ΝΔ)
"Όχι" στην άρση της ασυλίας των Σταθάκη και Ντινόπουλου
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Ειδικότερα, η αρμόδια Επιτροπή παρέπεμψε τον Π. Ηλιόπουλο για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας.
Στην σχετική ψηφοφορία, έκπληξη προκάλεσε η αρνητική ψήφος του Π. Ρήγα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δικαιολόγησε την στάση ως εξής: «Δεν θέλησα να δώσω άλλοθι στους Χρυσαυγίτες – ειδικώς δε για κατηγορίες που δεν ευσταθούν στο δικαστήριο – να μιλούν περί δήθεν οργανωμένου πολιτικού σχεδίου διώξεων εναντίον τους».
Όσον αφορά τον Ν. Κακλαμάνη, κατηγορείται έπειτα από μήνυση για κοπή δέντρων χωρίς άδεια, σε πάρκο στην Κυψέλη για να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.
Η υπόθεση αφορά την περίοδο, όπου ο βουλευτής της ΝΔ διατελούσε δήμαρχος Αθήνας.
Σημειώνεται πως η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών άπτεται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στον αντίποδα, η αρμόδια Επιτροπή απέρριψε την άρση της ασυλίας των Γ. Σταθάκη από το ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Ντινόπουλου από την ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης